دوره 15، شماره 77 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 77 صفحات 31-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

namadipour A, sadeghi mahoonak A. Antioxidant interactions in date palm and zizyphus extracts combination. FSCT 2018; 15 (77) :38-31
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8029-fa.html
نمدی پور عباس، صادقی ماهونک علیرضا، قربانی محمد، مقصودلو یحیی، صادقی علیرضا. بررسی فعالیت ضداکسایشی ترکیب عصاره‌های کنار و هسته خرما. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (77) :38-31

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8029-fa.html


1- دنشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (7933 مشاهده)
هدف از مطالعه حاضر مقایسه ویژگی­های ضداکسایشی و بررسی امکان وجود اثر هم­افزایی بین عصاره­های هسته خرما و کنار در دو غلظت 200 و 500 ppm بود. عصاره هسته خرما در هر سه آزمون مهار رادیکال آزادDPPH ، ظرفیت ضد اکسایشی کل و قدرت احیا کنندگی در هر دو غلظت مورد آزمون، به شکل معنی­داری عملکرد بهتری را نسبت به کنار نشان داد. علاوه بر این، کنار در تمامی آزمون­ها از BHT ضعیفتر بود اما هسته خرما در غلظت 500 ppm در دو آزمون ظرفیت ضداکسایشی کل و قدرت احیا کنندگی از BHT با غلظت 100 ppm بهتر بود ولی عصاره مذکور در این آزمون­ها و در هر دو غلظت از BHT 200 ppm  ضعیفتر بود. از بین حالات مختلف ترکیب این عصاره­ها نیز در آزمون­ مهار رادیکال آزاد DPPH در هر دو غلظت ( در غلظت 200، کنار80:هسته­خرما20 ، کنار50:هسته­خرما50 و کنار20:هسته­خرما80 و در غلظت 500، کنار40:هسته­خرما60 و کنار20:هسته­خرما80) و در آزمون قدرت احیا کنندگی در غلظت 200 ppm (کنار40:هسته­خرما60 و کنار20:هسته­خرما80) اثر هم­افزایی مشاهده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره هسته خرما در غلظت­­های بالا (500ppm) توان رقابت با غلظت­­­های پایین BHT (100ppm) را داراست. همچنین ترکیب عصاره هسته خرما با مقدار اندکی کنار در غلظت­های بالا از توان رقابت با غلظت­­­های پایین BHT (100 ppm) برخوردار می­باشد.
واژه‌های کلیدی: کنار، هسته خرما، هم افزایی، ضداکسایش
متن کامل [PDF 502 kb]   (2594 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/1/29 | پذیرش: 1395/6/15 | انتشار: 1397/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.