دوره 22، شماره 159 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 159 صفحات 231-221 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amiri B, Sayadi M, Abedi E, Jafari M A. Image processing of chia seed mucilage film containing cinnamon essential oil nanoemulsion. FSCT 2025; 22 (159) :221-231
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77656-fa.html
امیری بهنام، صیادی مهران، عابدی الهه، جعفری محمد امین. پردازش تصویر فیلم موسیلاژ دانه چیا حاوی نانوامولسیون اسانس دارچین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (159) :221-231

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77656-fa.html


1- استادیار بخش آمار دانشگاه فسا
2- اسنادیار دانشگاه علوم پزشکی فسا
3- دانشیار مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه فسا ، elaheabedi1389@gmail.com
4- تربیت مدرس تهران
چکیده:   (180 مشاهده)
  
 
1: Scanning electron microscopy
2: Atomic Force Microscopy
تصویربرداری ابزاری مهم برای ارزیابی ساختار مواد غذایی است. پردازش تصویر شامل تصاویر دو بعدی (2D) از سطوح و مقاطع، مانند آنچه در میکروسکوپ مشاهده می‌شود و همچنین تصاویر سه‌بعدی (3D) از ساختار داخلی، مانند آنچه توسط میکروسکوپ کانفوکال، توموگرافی کامپیوتری و تصویربرداری تشدید مغناطیسی می‌باشد. در این تحقیق از پردازش تصاویر برای تعیین سختی و فشردگی بیو فیلم‌های خوراکی آغشته به نانواملسیون به کار رفت. فیلم خوراکی ترکیبی صمغ عربی-ژلاتین (PG) (1:1) حاوی اسانس آویشن (Zataria multiflora Boiss) با امولسیون پیکرنگ (1 و 4 گرم در 100 گرم) تهیه شد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی[1] و  میکروسکوپ نیروی اتمی[2] از فیلم‌ها تهیه شد. نتایج AFM و پردازش تصویر نشان دادند که با افزایش میزان اسانس میزان فشردگی کاهش و زبری سطح افزایش پیدا می‌کند که با نتایج پردازش تصاویر مطابقت داشت.
 
1: Scanning electron microscopy
2: Atomic Force Microscopy
 
متن کامل [PDF 769 kb]   (76 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/8/4 | پذیرش: 1403/9/21 | انتشار: 1404/2/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.