چکیده: (5519 مشاهده)
چکیده در این مطالعه به بررسی فرآیند سینتیک خشک کردن، به دست آوردن ضریب نفوذ حرارتی موثر، تعیین بهترین مدل ریاضی و به دست آوردن انرژی فعالسازی برای توت سفید با استفاده از آون مایکروویو پرداخته شده است. برای فرآیند مدلسازی ریاضی، 9 مدل تجربی بر دادههای آزمایشگاهی برازش داده شد و سپس با توجه به بزرگترین مقدار ضریب تبیین[1]( R2)، کمترین مقدار مربع کای[2](c2) و ریشه میانگین مربعات خطا[3](RMSE) بهترین مدل ریاضی با دقت بالا انتخاب شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی مدلهای مورد بررسی، نشان داد که مدل میدیلی بهترین برازش را با دادههای به دست آمده دارد. همچنین بیشترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان 500 وات به میزان 6-10× 3/5 و کمترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان 200 وات به میزان 6-10× 42/1 به دست آمد. میزان انرژی فعالسازی و ثابت نفوذ رطوبتی موثر در خشک کردن لایههای توت سفید بر اساس یک رابطه نمایی به ترتیب به میزان 83/10 وات بر گرم و 5-E1 به دست آمد. میزان انرژی مصرفی مخصوص برای خشک کردن توت سفید نیز بین 7/0 تا 58/2 کیلووات ساعت بر کیلوگرم به دست آمد.
[1]. Correlation coefficient [2]. Chi-square [3]. Root mean square error
دریافت: 1392/12/25 | پذیرش: 1392/12/25 | انتشار: 1393/3/11