دوره 11، شماره 45 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 45 صفحات 150-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation of mulberry drying kinetics and moisture Diffusivity under microwave oven Khafajeh H.1, Banakar A. 2 , Zarein M.3, Khoshtaghaza M. H.4. FSCT 2014; 11 (45) :143-150
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7732-fa.html
بررسی سینتیک و انرژی مصرفی خشک کردن توت سفید در خشک کن مایکروویو حمید خفاجه1، احمد بناکار2، محمد زارعین3 ، محمدهادی خوش تقاضا4. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (45) :143-150

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7732-fa.html


چکیده:   (4619 مشاهده)
  چکیده در این مطالعه به بررسی فرآیند سینتیک خشک کردن، به دست آوردن ضریب نفوذ حرارتی موثر، تعیین بهترین مدل ریاضی و به دست آوردن انرژی فعالسازی برای توت سفید با استفاده از آون مایکروویو پرداخته شده است. برای فرآیند مدل­سازی ریاضی، 9 مدل تجربی بر داده­‎های آزمایشگاهی برازش داده شد و سپس با توجه به بزرگترین مقدار ضریب تبیین[1]( R2)، کمترین مقدار مربع کای[2](c2) و ریشه میانگین مربعات خطا[3](RMSE) بهترین مدل ریاضی با دقت بالا انتخاب شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی مدل­های مورد بررسی، نشان داد که مدل میدیلی بهترین برازش را با داده­های به دست آمده دارد. همچنین بیشترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان 500 وات به میزان 6-10× 3/5 و کمترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان 200 وات به میزان 6-10× 42/1 به دست آمد. میزان انرژی فعال­سازی و ثابت نفوذ رطوبتی موثر در خشک کردن لایه­های توت سفید بر اساس یک رابطه نمایی به ترتیب به میزان 83/10 وات بر گرم و 5-E1 به دست آمد. میزان انرژی مصرفی مخصوص برای خشک کردن توت سفید نیز بین 7/0 تا 58/2 کیلووات ساعت بر کیلوگرم به دست آمد.
[1]. Correlation coefficient [2]. Chi-square [3]. Root mean square error  
متن کامل [PDF 333 kb]   (2266 دریافت)    

دریافت: 1392/12/25 | پذیرش: 1392/12/25 | انتشار: 1393/3/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.