دوره 21، شماره 153 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 153 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi Zirabi E, khademi shurmasti D. Monitoring the physicochemical changes of eggs coated with active nanocomposite incorporating garlic extract (Allium sativum L.) during storage. FSCT 2024; 21 (153) :1-12
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74346-fa.html
یوسفی زیرابی اسماعیل، خادمی شورمستی داریوش. پایش تغییرات فیزیکوشیمیایی تخم‌مرغ با پوشش نانوچندسازه‌ فعال حاوی عصاره سیر (Allium sativum L.) طی دوره انبارمانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (153) :1-12

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74346-fa.html


1- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
2- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران ، dkhademi@gmail.com
چکیده:   (939 مشاهده)
تخم­مرغ یکی از منابع ارزان قیمت پروتئینی و در عین حال فسادپذیر است، لذا حفظ کیفیت داخلی آن طی دوره ذخیره­سازی اهمیت ویژه­ای دارد. تحقیق حاضر با هدف تأثیر پوشش نانو چندسازه­ای بر تغییرات فیزیکوشیمیایی تخم­مرغ طی دوره نگهداری به­مدت 4 هفته اجرا شد. تخم­مرغ­های فاقد پوشش (شاهد) و تخم­مرغ­های تیمار شده با پوشش دو سازه­ای پلی وینیل الکل/کیتوزان (PC)، فیلم سه سازه­ای پلی وینیل­الکل/کیتوزان/مونت­موریلونیت (PCM)، و فیلم­های PCM حاوی غلظت­های 2 و 4 درصد عصاره سیر در مجموع 5 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد اثر ضدمیکروبی وابسته به غلظت عصاره سیر در برابر استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از  اشرشیا کلی بود. فیلم­های تهیه شده نانو سه سازه­ای PCM فعال دارای ضخامت، استحکام کششی و مدول الاستیسیته بیشتر و حلالیت، کرنش و نفوذپذیری کمتر بودند (05/0p<). در پایان 4 هفته نگهداری، تخم­مرغ­های دارای پوشش نانو سه سازه­ای PCM فعال، پوسته ضخیم­تر (400/0 میلی­متر) و مستحکم­تر (310/0 کیلوگرم) داشته، موجب افت وزنی کمتر (حدود 4 درصد)، واحد هاو (00/70) و اندیس زرده (43/0) بالاتر و کمترین شمار باکتری کل (log cfu/ml 1/4) بودند. بنابراین می­توان از پوشش نانو سه سازه­ای PCM حاوی 4 درصد عصاره سیر به­عنوان بسته­بندی زیست تخریب­پذیر جهت حفظ کیفیت داخلی و پوسته تخم­مرغ و افزایش زمان نگهداری آن در دمای محیط استفاده کرد. 
 
متن کامل [PDF 623 kb]   (888 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1402/12/27 | پذیرش: 1403/4/13 | انتشار: 1403/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.