دوره 21، شماره 157 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 157 صفحات 99-82 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh behbahani B, Hojjati M, Goodarzi ShamsAbadi B. Investigation of the probiotic, antimicrobial, and safety characteristics of the strain Levilactobacillus brevis KKP 3945 isolated from local yogurt. FSCT 2025; 21 (157) :82-99
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73820-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، حجتی محمد، گودرزی شمس آبادی بهاره. بررسی ویژگی‌های پروبیوتیکی، ضدمیکروبی و ایمنی سویه Levilactobacillus brevis KKP 3945 جدا‌‌سازی شده از ماست محلی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (157) :82-99

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73820-fa.html


1- 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. ، behrooz66behbahani@gmail.com
2- 2. استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
3- 3. دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
چکیده:   (156 مشاهده)
این پژوهش با هدف بررسی پتانسیل پروبیوتیکی سویه Levilactobacillus brevis KKP 3945  جدا شده از ماست محلی انجام شد. ابتدا سویه، از نظر ویژگی‌های پروبیوتیکی از قبیل مقاومت به اسید ( pH2 ،3 و 4)، هیدروفوبیسیتی، مقاومت به صفرا (3/0، 5/0و7/0)، فعالیت آنتی‌اکسیدانی (DPPH و (ABTS و جذب کلسترول مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت ضدمیکروبی (دیسک دیفیوژن آگارو چاهک آگار) سویه در مقابل 6 پاتوژن شاخص غذایی (Escherichia coli، Staphylococcus aureus، Bacillus subtilis، monocytogenes Listeria،  Salmonella typhimuriumوShigella dysenteriae ) بررسی شد. توانایی تولید آمین بیوژنیک، عدم فعالیت همولیتیک و DNase نیز ارزیابی شد. بر اساس نتایج، این سویه توانایی مقاومت در برابر نمک صفراوی تا غلظت 5/0% را داشت. با کاهش pH ​​از4 به 2، کاهش قابل توجهی در تعداد سلول‌های زنده مشاهده شد و از 30/9 به 78/8 Log CFU/mL کاهش یافت. علاوه بر این، تعداد سلول‌های زنده سویه در pH​​4 با افزایش زمان از صفر به 3 ساعت از30/9 به 25/8 Log CFU/mL کاهش یافت. بیشترین اثر بازدارندگی سویه در مهار باکتری ‌S. aureus و کمترین بازدارندگی بر E. coli مشاهده شد. پاسخ به‌دست آمده از فعالیت همولیتیکی و DNase منفی بوده و میزان توانایی سویه در کاهش میزان کلسترول 6/0 ± 44/44 به‌دست آمد. میزان درصد مهار رادیکال‌های آزاد در روش DPPH و  ABTS به ترتیب،3/48 و50/50 بود. Lev. brevis KKP 3945  نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های نیتروفورازون، نالیدیکسیک، پنیسیلین و سیپروفلوکساسین حساس بود. نتایج نشان داد Lev. brevis KKP 3945 ویژگی‌های پروبیوتیکی قابل قبولی داشت و می‌توان از آن به‌عنوان یک باکتری پروبیوتیک در محصولات غذایی بهره برد.
 
متن کامل [PDF 1059 kb]   (31 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1402/11/23 | پذیرش: 1403/2/3 | انتشار: 1403/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.