bakeshlou H, Pirsa S, Mohtarami F, Bener M. Preparation of nanocomposite film containing zinc oxide nanoparticles and quercetin nanoliposome based on wheat gluten for packaging rainbow salmon meat. FSCT 2024; 21 (149) :210-222
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73581-fa.html
بکشلو حجت، پیرسا سجاد، محترمی فروغ، بنر مصطفی. تهیه فیلم نانوکامپوزیت حاوی نانو ذرات اکسید روی و نانولیپوزوم کوئرستین بر پایه گلوتن گندم جهت بسته بندی گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (149) :210-222
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73581-fa.html
1- دانشجو دکتری، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- استاد گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، pirsa7@gmail.com
3- دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
4- استادیار گروه شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه استانبول، استانبول، ترکیه
چکیده: (939 مشاهده)
هدف از این پژوهش تهیه فیلم نانوکامپوزیت بر پایه گلوتن گندم حاوی نانولیپوزوم کوئرستین و نانوذرات اکسیدروی و استفاده از آن بسته بندی ماهی قزل آلای رنگین کمان بود؛ که بدین منظور در این تحقیق اثر نانولیپوزوم کوئرستین در سطوح(0، 5، 10% حجمی/ حجمی) و نانوذرهاکسیدروی در سطوح(0، 3، 6% وزنی/ وزنی) با استفاده از روش سطح پاسخ در قالب طرح مرکب مرکزی بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی فیلم نانوکامپوزیت مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت نمونه بهینه در بستهبندی گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان برای بررسی خواص آن در طی مدت زمان نگهداری (0، 3 و 6 روز) استفاده شدند. همچنین نتایج بررسی های گوشت ماهی بسته بندی شده نشان داد که استفاده از فیلم نانوکامپوزیت گلوتن گندم حاوی 10% نانولیپوزوم کوئرستین و 6%نانوذرات اکسیدروی منجربه کاهش اندیس پراکسید، شاخص ترکیبات ازته فرار، شاخص تیوباربیتوریک اسید و شمارش کلی میکروبی در طی مدت زمان نگهداری شد. همچنین در چربی نمونههای مورد بررسی تفاوت معناداری مشاهده نگردید و رنگ گوشت ماهی بسته بندی شده نسبت به نمونه شاهد کدرتر بود. در نهایت با توجه به نتایج حاصله و بررسی های صورت گرفته افزودن 10% نانولیپوزوم کوئرستین و 6%نانوذرات اکسیدروی در فرمولاسیون فیلم نانوکامپوزیت گلوتن گندم منجربه بهبود خصوصیات فیلم تولیدی و خصوصیات ماهی بستهبندی شده در طول مدت زمان نگهداری گردید.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
شیمی مواد غذایی دریافت: 1402/11/4 | پذیرش: 1402/12/26 | انتشار: 1403/4/1