دوره 21، شماره 155 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 155 صفحات 26-11 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dastgheib A M, Nabipour Afrouzi H, Zafar Iqbal S M. Development of Helix Shape Glass Chamber for Pulsed Electric Fields Treatment Applications in Juice Industry. FSCT 2024; 21 (155) :11-26
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73353-fa.html
دست غیب علی محمد، نبی پور افروزی هادی، ظفر اقبال سید محمد. توسعه محفظه شیشه ای شکل هلیکس برای کاربردهای تصفیه میدان های الکتریکی پالسی در صنعت آبمیوه سازی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (155) :11-26

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73353-fa.html


1- مربی دانشگاه، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، مرودشت، ایران ، Am.dastgheib@iau.ac.ir
2- استادیار، دانشکده مهندسی، محاسبات و علوم، دانشگاه صنعتی سوینبرن ساراواک، 93350 کوچینگ، مالزی
3- استادیار دانشگاه مهندسی و فناوری اطلاعات خواجه فرید رحیم یارخان پاکستان
چکیده:   (161 مشاهده)
چکیده: صنعت آبمیوه به دنبال سیستم‌های راکتور میدان‌های الکتریکی پالسی مقرون‌به‌صرفه (PEF) برای تصفیه سیال در مقیاس حجیم است. این مقاله توسعه یک محفظه شیشه‌ای مارپیچ شکل (HSGC) را برای بهبود و بررسی PEF در صنعت آبمیوه مورد بحث قرار می‌دهد. تصفیه PEF یک فناوری غیر حرارتی است که برای نگهداری و فرآوری آب میوه استفاده می شود. هدف طراحی HSGC بهبود کارایی و اثربخشی درمان PEF با افزایش توزیع میدان های الکتریکی در داخل محفظه است. اعتقاد بر این است که درمان PEF سبب بهبود پارامترهای بیوشیمیایی و فیزیکی می‌شود. طرح‌های سنتی ویژگی‌های خوبی برای یکنواختی درمان PEF و زمان ماندگاری طولانی سیال ندارند. HSGC توسعه‌یافته با موفقیت بر روی نمونه‌های آب انبه اعمال شد و تنوع پارامترهای شیمیایی از جمله ویسکوزیته و هدایت، از جمله غیرفعال‌سازی میکروبی میکروارگانیسم‌ها (اشرشیاکُلی) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با مقادیر جدید شرایط آبمیوه مقایسه شده است. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که سیال آب میوه در محدوده دمای معمولی 25-20 درجه سانتی گراد باقی می ماند. نتایج دلگرم‌کننده و مورد بحث قرار گرفت و نشان داد که HSGC یک گزینه مناسب برای پردازش آب انبه ترش با مقدار قابل‌توجهی غیرفعال‌سازی میکروبی بدون تأثیر نامطلوب بر پارامترهای فیزیکی و بیوشیمیایی است. علاوه بر این، برای نگهداری طولانی مدت آب میوه و مایعات موثر است. زمان ماندگاری در محفظه تصفیه، شدت و یکنواختی تیمار PEF بر تنوع مواد شیمیایی تأثیر می گذارد. نتایج، امکان و مزایای استفاده از محفظه مارپیچ شکل را برای درمان PEF نشان می‌دهد، که مزایای بالقوه‌ای برای کیفیت آبمیوه و ماندگاری دارد. به طور کلی، این مقاله بینش های ارزشمندی را در مورد توسعه فناوری های نوآورانه برای صنعت آبمیوه ارائه می دهد.
 
متن کامل [PDF 819 kb]   (155 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1402/10/20 | پذیرش: 1403/2/19 | انتشار: 1403/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.