Volume 21, Issue 146 (2024)                   FSCT 2024, 21(146): 118-137 | Back to browse issues page


XML Persian Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizi S, Nazari S M, MoradiHaghgou L. Optimizing the Extraction of Antioxidant Components from Grape (Vitis vinifera L.) Skin by Ultrasonic Pre-treatment. FSCT 2024; 21 (146) :118-137
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70703-en.html
1- Department of food science and technology, Faculty of engineering, Hamedan Branch, Islamic Azad university, Hamedan, Iran.
2- Department of food science and technology, Faculty of engineering, Hamedan Branch, Islamic Azad university, Hamedan, Iran. , seyyedmoeinnzr525@gmail.com
3- Department of Microbiology, Faculty of Basic Science, Hamedan Branch, Islamic Azad university, Hamedan, Iran.
Abstract:   (691 Views)
انگور یکی از مهمترین محصولات کشاورزی است که می تواند به صورت میوه تازه یا فرآیند شده مصرف گردد. انگور یکی از مهمترین محصولات باغی و تجاری ایران به شمار می آید. سالیانه مقادیر زیادی پسماند انگور در واحدهای تولید کننده ی شیره انگور تولید می شود و تولید کنندگان این محصول را با مشکلات زیادی برای دفع پسماند رو به رو می کند. ضایعات  و پسماندهای انگور منبع ارزشمندی از رنگدانه ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی طبیعی خصوصأ ترکیبات پلی فنولی هستند. استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی از مواد اولیه ارزان قیمتی مانند ضایعات انگور روش مناسبی برای استفاده از آنها در صنایع غذایی و دارویی است. در این تحقیق برای یافتن شرایط بهینه استخراج ترکیبات فنولی از پوست انگورشانی استان همدان از روش سطح پاسخ (RSM) و طرح  مرکب مرکزی (CCD) با سه متغییرمستقل (زمان استخراج با استفاده از حمام اولتراسونیک، نسبت فاز مایع به جامد وغلظت حلال اتانول (استفاده شد. شرایط بهینه استخراج ترکیبات فراسودمند از پوست انگور قرمز برحسب ماکزیمم مقدار ترکیبات فنولی، ترکیبات فلاونوئیدی، ترکیبات آنتوسیانینی وهمچنین ماکزیمم ظرفیت آنتی اکسیدانی (بر حسب DPPH) به دست آمد. شرایط بهینه استخراج ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و آنتوسیانینی شامل غلظت اتانول 59.06%، نسبت فاز مایع به جامد  ml/g16.08 و زمان بهینه استخراج min 24.12 بود. نتایج تحقیق نشان داد عصاره پوست انگور قرمز حاوی 8 نوع ترکیب فنولی مختلف است که درمیان آنها اپی گالوکاتچین و کاتچین بالاترین غلظت را دارند. بنابراین با یافتن شرایط بهینه استخراج ترکیبات فنولی و شناسایی اجزای دقیق آنها، میتوان این ترکیبات را در مقیاس کارگاهی تهیه کرد و در اختیار صنایع مختلف غذایی و دارویی قرار داد.
Full-Text [PDF 720 kb]   (884 Downloads)    
Article Type: Original Research | Subject: Extraction of effective compounds
Received: 2023/07/23 | Accepted: 2023/10/23 | Published: 2024/03/20

Add your comments about this article : Your username or Email:
CAPTCHA

Send email to the article author


Rights and permissions
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.