چکیده: (5335 مشاهده)
چکیده
در این پژوهش تولید کنسانتره آب گوجه فرنگی درخط تولید نکتار میوه جات با استفاده از امکانات موجود مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا آب گوجه فرنگی تولید و سپس به صورت آزمایشگاهی تحت خلا بالا در دمای زیر 50 درجه سانتی گراد تا بریکس 25/20 تغلیظ گردید. به منظور مطالعه خصوصیات کیفی کنسانتره و آب گوجه فرنگی، فراورده کنسانتره بازسازی و آزمایش های فیزیکی و حسی شامل رنگ،ظاهر،قوام وطعم بر روی آن ها انجام گرفت. نمونه ها پس از یک و سه ماه نگهداری در دماهای 4و25و35 درجه سانتی گرادبررسی شدند.نتایج نشان داد که خط تولید نکتار میوه جات اثر معنی داری بر رنگ و محتوای ویتامین ث آب گوجه فرنگی دارد. اما با اضافه نمودن برخی تجهیزات، تولیدکنسانتره و آب گوجه فرنگی با کیفیت بالا در این خط مقدور است . هم چنین مشخص شد که تغلیظ آب گوجه فرنگی اثر معنی داری بر کیفیت فراورده بازسازی شده ندارد و 97 درصد محتوای ویتامین ث آن بدون تغییر باقی می ماند.
دریافت: 1388/3/4 | پذیرش: 1388/5/4 | انتشار: 1391/6/4