دوره 19، شماره 128 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 128 صفحات 314-303 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Banitamim H, Pourjahed A, Karimi S, Assari M R. Preparation and Study of Physical and Chemical Properties of Nanoemulsions Based on Olive Oil for Encapsulation of Phytosterols. FSCT 2022; 19 (128) :303-314
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62022-fa.html
بنی تمیم حسن، پورجاهد عاطفه، کریمی صفورا، عصاری محمدرضا. تهیه و بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نانوامولسیون های تهیه شده بر پایه روغن زیتون به منظور درون پوشانی فیتواسترول ها. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (128) :303-314

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62022-fa.html


1- دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
2- دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول ، atefehpourjahed@gmail.com
چکیده:   (1248 مشاهده)
از جمله مشکلات اساسی در غنی‌سازی مواد غذایی با فیتواسترول­ها، نقطه ذوب بالا، طعم و مزه گچی و حلالیت پایین آنها است که یکی از راه­های غلبه بر این مشکلات استفاده از یک ماده پوششی مناسب و درون­پوشانی فیتواسترول است. در این پژوهش، برای درون­پوشانی فیتواسترول از روغن زیتون، به دلیل مزایای تغذیه ای بالا و به روش نانوامولسیون­سازی­ استفاده شد. به منظور بهینه­سازی شرایط درون­پوشانی، درصد روغن زیتون (فاز روغنی)، درصد سدیم دودوسیل سولفات (سورفکتانت) و ژلاتین (به عنوان پایدار کننده) متغیرهای مستقل و اندزه ذره به عنوان پاسخ در نظر گرفته شد. با طراحی آزمایش به وسیله نرم افزار مینی تب با استفاده از روش سطح پاسخ RMS و با استفاده از طرح Box-Behnken شرایط آزمایش تعیین شدند. دو فرمولاسیون (1/7 ،7/3 ،90) و (9/7 ،7/3 ،80) به دلیل داشتن کمترین اندازه ذره (105-103) نانومتر به عنوان شرایط مناسب و تجربی نانوامولسیون­سازی جهت درون­پوشانی فیتواسترول انتخاب شدند. نتایج بعد از درون­پوشانی نشان داد که اندازه ذرات،pH ، ویسکوزیته، کشش­ سطحی و پایداری فیزیکی  نانوامولسیون­­ها بهترین شرایط را  برای کاربرد  آنها به دست میدهد. در نهایت فرمولاسیون (1/7 ،7/3 ،90)  بعد از درون­پوشانی  به دلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مناسب، پایداری بیشتر و  اندازه ذره 112 نانومتر به عنوان بهترین فرمولاسیون برای درون­پوشانی فیتواسترول انتخاب شد.
از جمله مشکلات اساسی در غنی‌سازی مواد غذایی با فیتواسترول­ها، نقطه ذوب بالا، طعم و مزه گچی و حلالیت پایین آنها است که یکی از راه­های غلبه بر این مشکلات استفاده از یک ماده پوششی مناسب و درون­پوشانی فیتواسترول است. در این پژوهش، برای درون­پوشانی فیتواسترول از روغن زیتون، به دلیل مزایای تغذیه ای بالا و به روش نانوامولسیون­سازی­ استفاده شد. به منظور بهینه­سازی شرایط درون­پوشانی، درصد روغن زیتون (فاز روغنی)، درصد سدیم دودوسیل سولفات (سورفکتانت) و ژلاتین (به عنوان پایدار کننده) متغیرهای مستقل و اندزه ذره به عنوان پاسخ در نظر گرفته شد. با طراحی آزمایش به وسیله نرم افزار مینی تب با استفاده از روش سطح پاسخ RMS و با استفاده از طرح Box-Behnken شرایط آزمایش تعیین شدند. دو فرمولاسیون (1/7 ،7/3 ،90) و (9/7 ،7/3 ،80) به دلیل داشتن کمترین اندازه ذره (105-103) نانومتر به عنوان شرایط مناسب و تجربی نانوامولسیون­سازی جهت درون­پوشانی فیتواسترول انتخاب شدند. نتایج بعد از درون­پوشانی نشان داد که اندازه ذرات،pH ، ویسکوزیته، کشش­ سطحی و پایداری فیزیکی  نانوامولسیون­­ها بهترین شرایط را  برای کاربرد  آنها به دست میدهد. در نهایت فرمولاسیون (1/7 ،7/3 ،90)  بعد از درون­پوشانی  به دلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مناسب، پایداری بیشتر و  اندازه ذره 112 نانومتر به عنوان بهترین فرمولاسیون برای درون­پوشانی فیتواسترول انتخاب شد.
 
واژه‌های کلیدی: فیتواسترول، ریزپوشانی، سطح پاسخ
متن کامل [PDF 1667 kb]   (931 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: هیدروکلوئیدها،امولسیون
دریافت: 1401/3/16 | پذیرش: 1401/6/19 | انتشار: 1401/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.