Banitamim H, Pourjahed A, Karimi S, Assari M R. Preparation and Study of Physical and Chemical Properties of Nanoemulsions Based on Olive Oil for Encapsulation of Phytosterols. FSCT 2022; 19 (128) :303-314
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62022-fa.html
بنی تمیم حسن، پورجاهد عاطفه، کریمی صفورا، عصاری محمدرضا. تهیه و بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نانوامولسیون های تهیه شده بر پایه روغن زیتون به منظور درون پوشانی فیتواسترول ها. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (128) :303-314
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62022-fa.html
1- دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
2- دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول ، atefehpourjahed@gmail.com
چکیده: (1248 مشاهده)
از جمله مشکلات اساسی در غنیسازی مواد غذایی با فیتواسترولها، نقطه ذوب بالا، طعم و مزه گچی و حلالیت پایین آنها است که یکی از راههای غلبه بر این مشکلات استفاده از یک ماده پوششی مناسب و درونپوشانی فیتواسترول است. در این پژوهش، برای درونپوشانی فیتواسترول از روغن زیتون، به دلیل مزایای تغذیه ای بالا و به روش نانوامولسیونسازی استفاده شد. به منظور بهینهسازی شرایط درونپوشانی، درصد روغن زیتون (فاز روغنی)، درصد سدیم دودوسیل سولفات (سورفکتانت) و ژلاتین (به عنوان پایدار کننده) متغیرهای مستقل و اندزه ذره به عنوان پاسخ در نظر گرفته شد. با طراحی آزمایش به وسیله نرم افزار مینی تب با استفاده از روش سطح پاسخ RMS و با استفاده از طرح Box-Behnken شرایط آزمایش تعیین شدند. دو فرمولاسیون (1/7 ،7/3 ،90) و (9/7 ،7/3 ،80) به دلیل داشتن کمترین اندازه ذره (105-103) نانومتر به عنوان شرایط مناسب و تجربی نانوامولسیونسازی جهت درونپوشانی فیتواسترول انتخاب شدند. نتایج بعد از درونپوشانی نشان داد که اندازه ذرات،pH ، ویسکوزیته، کشش سطحی و پایداری فیزیکی نانوامولسیونها بهترین شرایط را برای کاربرد آنها به دست میدهد. در نهایت فرمولاسیون (1/7 ،7/3 ،90) بعد از درونپوشانی به دلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مناسب، پایداری بیشتر و اندازه ذره 112 نانومتر به عنوان بهترین فرمولاسیون برای درونپوشانی فیتواسترول انتخاب شد.
از جمله مشکلات اساسی در غنیسازی مواد غذایی با فیتواسترولها، نقطه ذوب بالا، طعم و مزه گچی و حلالیت پایین آنها است که یکی از راههای غلبه بر این مشکلات استفاده از یک ماده پوششی مناسب و درونپوشانی فیتواسترول است. در این پژوهش، برای درونپوشانی فیتواسترول از روغن زیتون، به دلیل مزایای تغذیه ای بالا و به روش نانوامولسیونسازی استفاده شد. به منظور بهینهسازی شرایط درونپوشانی، درصد روغن زیتون (فاز روغنی)، درصد سدیم دودوسیل سولفات (سورفکتانت) و ژلاتین (به عنوان پایدار کننده) متغیرهای مستقل و اندزه ذره به عنوان پاسخ در نظر گرفته شد. با طراحی آزمایش به وسیله نرم افزار مینی تب با استفاده از روش سطح پاسخ RMS و با استفاده از طرح Box-Behnken شرایط آزمایش تعیین شدند. دو فرمولاسیون (1/7 ،7/3 ،90) و (9/7 ،7/3 ،80) به دلیل داشتن کمترین اندازه ذره (105-103) نانومتر به عنوان شرایط مناسب و تجربی نانوامولسیونسازی جهت درونپوشانی فیتواسترول انتخاب شدند. نتایج بعد از درونپوشانی نشان داد که اندازه ذرات،pH ، ویسکوزیته، کشش سطحی و پایداری فیزیکی نانوامولسیونها بهترین شرایط را برای کاربرد آنها به دست میدهد. در نهایت فرمولاسیون (1/7 ،7/3 ،90) بعد از درونپوشانی به دلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مناسب، پایداری بیشتر و اندازه ذره 112 نانومتر به عنوان بهترین فرمولاسیون برای درونپوشانی فیتواسترول انتخاب شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
هیدروکلوئیدها،امولسیون دریافت: 1401/3/16 | پذیرش: 1401/6/19 | انتشار: 1401/7/10