دوره 21، شماره 153 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 153 صفحات 222-207 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemi S, Ghasemi M, Nejatian M A, Golmohammadi M, Jaberi K, Rabiei V. Effect of post-harvest salicylic acid treatment on storage life and quality of Cornelian cherry (Cornus mas L) fruit. FSCT 2024; 21 (153) :207-222
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-61487-fa.html
قاسمی شیوا، قاسمی مصطفی، نجاتیان محمد علی، گلمحمدی مجید، جابری کمال، ربیعی ولی. اثر تیمار پس از برداشتی اسیدسالیسیلیک بر عمر انبارمانی و کیفیت میوه زغال‌اخته. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (153) :207-222

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-61487-fa.html


1- مرکز تحقیقات کشاورزی قزوین ، shivaghasemi24@gmail.com
2- مرکز تحقیقات کشاورزی قزوین
3- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
چکیده:   (743 مشاهده)

میوه زغال اخته بسیار فسادپذیر است که برای کاهش ضایعات به مدیریت مناسب پس از برداشت نیاز دارد. این مطالعه با هدف افزایش عمر پس از برداشت و حفظ کیفیت میوه دو ژنوتیپ زغال اخته KKP2 و Hir  به صورت فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورها شامل 3 تیمار غوطه وری سالیسیلیک­اسید (صفر، 1 و 2 میلی­مولار)، 4 زمان انبارمانی (صفر، 10، 20 و 30 روز) و دو ژنوتیپ زغال­اخته بودند. میوه­ها در مرحله بلوغ (بیش از 90 درصد قرمزی پوست) برداشت و میوه‌های سالم و یکنواخت تحت تیمارهای غوطه­وری قرار گرفتند و به مدت 30 روز در دمای 4 درجه‌سانتی‌گراد انبار شدند. در طی و پایان آزمایش، صفات مختلف فیزیکوشیمیایی میوه­ها شاملمواد جامد محلول (TSS)، سفتی، فنول کل، آنتوسیانین، آسکوربیک اسید، pH و کاهش وزن به فواصل 10 روزه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که ژنوتیپ KKP2 میزان سفتی و قند کمتر و کاهش وزن بیشتری نسبت به ژنوتیپ Hir داشت. دو ژنوتیپ از نظر اسید کل تفاوت معنی­ داری با هم نداشتند. بیشترین مقادیرpH ، مواد جامد محلول و کاهش وزن در تیمار شاهد یا آب مقطر مشاهده شد و تیمار سالیسیلیک­اسید سبب ممانعت از افزایش این پارامترها شد. بیشترین میزان آسکوربیک اسید، آنتوسیانین و سفتی در تیمار 1 میلی مولار سالیسیلیک اسید مشاهده شد. مقدار فنول میوه در تیمار آب مقطر کاهش بیشتری داشت و سالیسیلیک­اسید 1 و 2 میلی­مولار از کاهش بیشتر آن در طی انبارمانی ممانعت کردند. تیمارهای سالیسیلیک اسید می­تواند به عنوان یک روش امید بخش با افزایش سفتی و بالا بردن عمر انبارمانی برای میوه­ های زغال اخته مورد استفاده قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: زغال‌اخته، سفتی، عمر انباری، فنول
متن کامل [PDF 554 kb]   (544 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت میوه و سبزیجات
دریافت: 1401/2/23 | پذیرش: 1401/6/21 | انتشار: 1403/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.