Noshad M, Alizadeh Behbahani B, Rahmati-Joneidabad M. Investigation of the chemical properties and antimicrobial activities of Humulus lupulus extract on Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, and Enterobacter aerogenes in vitro. FSCT 2022; 19 (126) :143-152
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58118-fa.html
نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز، رحمتی جنیدآباد مصطفی. بررسی ویژگیهای شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره رازک بر Staphylococcus aureus، Listeria monocytogenes، Escherichia coli و Enterobacter aerogenes در شرایط برونتنی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (126) :143-152
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58118-fa.html
1- 1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mo.noshad@gmail.com
2- 2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
3- 3- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده: (1479 مشاهده)
در این مطالعه، عصاره اتانولی گیاه رازک با استفاده از روش خیساندن تهیه شد. فعالیت ضدمیکروبی آن در برابر باکتریهای پاتوژن (Staphylococcus aureus، Listeria monocytogenes، Escherichia coli و Enterobacter aerogenes) مطابق روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی گردید. از روش رنگ سنجی معرف فولین-سیوکالتو و کلرید آلومینیوم جهت اندازهگیری محتوای فنول و فلاونوئید کل عصاره استفاده شد. فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره نیز با روشهای مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS بررسی گردید. بیشترین و کمترین قطر هاله عدم رشد در روشهای دیسک دیفیوژن (9/16 میلیمتر در برابر 5/12 میلیمتر) و چاهک آگار (6/17 میلیمتر در برابر 9/13 میلیمتر) به ترتیب در باکتریهای S. aureus و E. aerogenes مشاهده شد. باکتریهای گرم مثبت نسبت به انواع گرم منفی در برابر عصاره اتانولی گیاه رازک حساستر بودند. محتوای فنول و فلاونوئید کل عصاره به ترتیب برابر با mg GAE/g 47/96 و mg QE/g 5/28 بود. اثر آنتیاکسیدانی عصاره اتانولی رازک بر اساس روشهای مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS به ترتیب 63/58 و 5/66 درصد اندازهگیری گردید. با توجه به نتایج، عصاره اتانولی گیاه رازک را میتوان بعنوان ترکیب ضد میکروب و آنتیاکسیدان طبیعی جهت جلوگیری از رشد باکتریهای پاتوژن و گسترش اکسیداسیون لیپید در انواع محصولات غذایی استفاده نمود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1400/10/3 | پذیرش: 1400/12/3 | انتشار: 1401/5/10