استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم، جهرم، ایران. تلفن 07154344445 ، mohsen.dalvi@gmail.com
چکیده: (1854 مشاهده)
با کنترل شرایط خشک کردن و هیدراتاسیون نمونه میتوان خواص بازسازی بهینه را به دست آورد. بنابراین، مدلهای ریاضیاتی که سینتیک خشک شدن و هیدراتاسیون را توصیف میکنند، در طراحی و بهینه سازی فرایند بازسازی محصولات خشک مهم هستند. در این مطالعه، روند خشک شدن برشهای گلابی در 5 درجه حرارت مختلف مورد بررسی قرار گرفت و مقدار ضریب انتشار موثر نمونه ها تعیین شد. داده های خشک کردن با 9 مدل ریاضی نیز برازش شدند. فرآیند هیدراتاسیون نمونه های خشک شده در دمای 50 درجه سانتیگراد نیز با 4 مدل مختلف برازش شد. نتایج نشان داد که ضریب انتشار موثر با افزایش دما روند افزایشی دارد و وابستگی دمایی آن را میتوان با معادله آرنیوس پیش بینی کرد. از بین مدلهای ریاضی دو مدل Logarithmic و Weibull در پیش بینی تغییرات رطوبت نمونه در هنگام خشک شدن از سایر مدل ها بهتر بودند و بهترین مدل برای فرآیند هیدراتاسیون مدل Peleg بود. در آخرین گام، وابستگی ثابت های این معادلات به دما با مدل های آرنیوس و واپاشی نمایی برازش شدند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنسرو سازی دریافت: 1400/4/11 | پذیرش: 1400/6/6 | انتشار: 1400/10/19