azari A, Amiralianvar A, ahari H, sharifan A, motallebi A. Antimicrobial effect of Ag-Cu nanocomposites produced via extrusion method on Escherichia coli and Staphylococcus aureus. FSCT 2022; 19 (126) :193-204
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52804-fa.html
آذری آرمین، انوار امیرعلی، اهری حامد، شریفان انوشه، مطلبی عباسعلی. اثر ضدمیکروبی نانوکامپوزیت های نقره و مس تولید شده به روش اکستروژن بر باکتریهای اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (126) :193-204
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52804-fa.html
1- دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران،ایران
2- دانشیار، گروه کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران ، saaa4824@gmail.com
3- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
4- استاد گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران،ایران
چکیده: (1545 مشاهده)
مهمترین کاربرد فناوری نانو در صنایع مواد غذایی، تولید بسته بندی فعال با خاصیت ضد میکروبی، بستهبندی با خواص مکانیکی ویژه از نظر تبادل گاز و حرارت و نانوسنسورها در بستهبندی هوشمند است. این مطالعه بر آن بوده است تا به مطالعه اثر ضدمیکروبی نانوکامپوزیتهای نقره و مس تولید شده به روش اکستروژن بر باکتری های اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بپردازد. به طوری که نانوکامپوزیتهای محتوی نانو ذرات نقره و مس در درصدهای 1، 3، 5 و 7 درصد با روش اکستروژن تولید شدند و تحت آنالیزهای نانومتریک (SEM, TEM, XRD, EDS) قرار گرفتند. سپس آزمون ضدمیکروبی نانوکامپوزیتها با روش انتشار از دیسک برای اندازهگیری هاله عدم رشد در محیط کشت با سویه های تجاری باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی انجام شد. داده ها نشان داد که سایز نانوذرات مس و نقره در محدوده ی 20 تا 50 نانومتر قرار داشت و پراکندگی نانوذرات در سطح نانوکامپوزیتها به صورت یکنواخت بود و خلوص بالایی داشتند. آزمون ضد میکروبی نانوکامپوزیتها نشان داد که با افزایش درصد نانوذرات میزان قطر هاله ممانعت از رشد نانوکامپوزیتها به طور معنیداری افزایش یافت و میزان ممانعت از رشد نانوذرات نقره نسبت به مس بیشتر بود (05/0p≤). باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در مقایسه با اشرشیاکلی حساسیت بیشتری به نانوذرات مس و نقره نشان داد (05/0p≤). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که نانوکامپوزیت های نقره و مس با خاصیت ضد میکروبی بالا می توانند جهت بسته بندی فعال با خاصیت ضدمیکروبی در صنایع بسته بندی بهداشتی و مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1400/3/3 | پذیرش: 1400/8/1 | انتشار: 1401/5/10