دوره 19، شماره 126 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 126 صفحات 204-193 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

azari A, Amiralianvar A, ahari H, sharifan A, motallebi A. Antimicrobial effect of Ag-Cu nanocomposites produced via extrusion method on Escherichia coli and Staphylococcus aureus. FSCT 2022; 19 (126) :193-204
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52804-fa.html
آذری آرمین، انوار امیرعلی، اهری حامد، شریفان انوشه، مطلبی عباسعلی. اثر ضدمیکروبی نانوکامپوزیت های نقره و مس تولید شده به روش اکستروژن بر باکتری‌های اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (126) :193-204

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52804-fa.html


1- دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران،ایران
2- دانشیار، گروه کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران ، saaa4824@gmail.com
3- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
4- استاد گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران،ایران
چکیده:   (1089 مشاهده)
مهم­ترین کاربرد فناوری نانو در صنایع مواد غذایی، تولید بسته بندی فعال با خاصیت ضد میکروبی، بسته­بندی با خواص مکانیکی ویژه از نظر تبادل گاز و حرارت و نانوسنسورها در بسته­بندی هوشمند است. این مطالعه بر آن بوده است تا به مطالعه اثر ضدمیکروبی نانوکامپوزیت­های نقره و مس تولید شده به روش اکستروژن بر باکتری های اشرشیا­کلی و استافیلوکوکوس اورئوس بپردازد. به­ طوری که نانوکامپوزیت­های محتوی نانو ذرات نقره و مس در درصدهای 1، 3، 5 و 7 درصد با روش اکستروژن تولید شدند و تحت آنالیزهای نانومتریک (SEM, TEM, XRD, EDS) قرار گرفتند. سپس آزمون ضد­میکروبی نانوکامپوزیت­ها با روش انتشار از دیسک برای اندازه­گیری هاله عدم رشد در محیط کشت با سویه های تجاری باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی انجام شد. داده­ ها نشان داد که سایز نانوذرات مس و نقره در محدوده ی 20 تا 50 نانومتر قرار داشت و پراکندگی نانوذرات در سطح نانوکامپوزیت­ها به صورت یکنواخت بود و خلوص بالایی داشتند. آزمون ضد میکروبی نانوکامپوزیت­ها نشان داد که با افزایش درصد نانوذرات میزان قطر هاله ممانعت از رشد نانوکامپوزیت­ها به طور معنی­داری افزایش یافت و میزان ممانعت از رشد نانوذرات نقره نسبت به مس بیشتر بود (05/0p≤). باکتری استافیلوکوکوس اورئوس  در مقایسه با  اشرشیاکلی حساسیت بیشتری به نانوذرات مس و نقره نشان داد (05/0p≤). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که نانوکامپوزیت ­های نقره و مس با خاصیت ضد میکروبی بالا می ­توانند جهت بسته ­بندی فعال با خاصیت ضد­میکروبی در صنایع بسته ­بندی بهداشتی و مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرند.
متن کامل [PDF 828 kb]   (347 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/3/3 | پذیرش: 1400/8/1 | انتشار: 1401/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.