دوره 21، شماره 153 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 153 صفحات 42-29 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- استاد گروه صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، reza_kenari@yahoo.com
3- دانشیار گروه علوم ومهندسی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (1008 مشاهده)
در این مطالعه، ترکیبات آنتوسیانین و فنولی از پودر پوست انار باCO2فوق بحرانیاستخراج و ازصمغ دانه قدومه شهری و مالتودکسترین به عنوان دیواره نانوریزپوشانی استفاده شد. عصاره نانوریزپوشانی شده با خشک کن انجمادی خشک شد. پایداری رنگ و فعالیت آنتی­اکسیدانی عصاره نانوریزپوشانی ارزیابی گردید.میزان آنتوسیانین و ترکیبات فنولی به ترتیب از طریق pHافتراقی و روش فولین سیوکالتو بررسی شد. اندازه ذرات،راندمان آنتوسیانین نانوریزپوشانی شده، فنول نانورزپوشانی شده،پایداری رنگ در دما و pHمختلف وهمچنین فعالیت آنتی­اکسیدانی از طریق DPPH ارزیابی شد.میزان آنتوسیانین و فنول استخراج شده در این روش به ترتیب133/0± 943/3 میلی­گرم بر گرم پودر پوست انار، 379/2± 521/504 میلی­گرم اسید گالیک در 100 گرم پوست انار بود. راندمان نانوریزپوشانیبرای آنتوسیانین­ها بیشتر از فنول­ها بوده است.رهایش آنتوسیانین در pHمختلف، متفاوت بود به طوری که آنتوسیانین­ها در pHمختلف رفتار متفاوتی از هم داشتند. با افزایش دما پلیمریزاسیون و رنگ افزایش یافت.فعالیت آنتی­اکسیدانی عصاره نانوریزپوشانی شده به روش DPPHبا افزایش غلظت افزایش یافت و IC50 آن معادل024/0± 092/1 میلی­گرم در میلی­لیتر بود.
متن کامل [PDF 663 kb]   (1559 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استخراج ترکیبات موثره
دریافت: 1400/2/5 | پذیرش: 1400/3/17 | انتشار: 1403/7/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.