دوره 18، شماره 118 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 118 صفحات 107-118 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
2- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران ، dkhademi@gmail.com
چکیده:   (303 مشاهده)
روش­های مورد استفاده جهت حفظ کیفیت تخم­مرغ طی دوره نگهداری عمدتاً مبتنی بر غیر فعال­کردن میکروارگانیسم­ها و جلوگیری از تبادلات جرمی است. به­منظور بررسی تأثیر بکارگیری شستشو با آب و پوشش­دهی پوسته با استفاده از پوشش نانومرکب فعال بر پایه کربوکسی­متیل سلولز 2 % حاوی نانورس 5/3 % و عصاره 2 % مرزنجوش بر کیفیت داخلی و پوسته تخم­مرغ، آزمایشی با 4 تیمار شامل شاهد (بدون شستشو و بدون پوشش)، شسته و بدون پوشش، بدون شستشو و پوشش­دار، شسته و پوشش­دار و 3 تکرار طی یک دوره نگهداری 4 هفته­ای در دمای محیط (oC2±25) با ارزیابی هفتگی فراسنجه­های مورد مطالعه اجرا شد. در پایان دوره نگهداری، بیشترین مقادیر واحد هاو (15/0±71/49)، اندیس زرده (00/0±32/0) و کمترین مقادیر درصد افت وزنی (02/0±07/3)، pH سفیده (02/0±59/8) و اندیس اسید تیوباربیتوریک (mg MDA/Kg 03/0±125/0) در تخم­مرغ­های پوشش­دار دیده شد (P<0.05). در ارزیابی شاخص­های رنگی زرده نیز تخم­مرغ­های پوشش­دار به­طور معنی­داری (P<0.05) دارای مقادیر بالاتر b* (24/57)، a* (72/7-) و پایین­تر L* (51/45) بودند. صرفنظر از پوشش­دهی، شستشوی تخم­مرغ تأثیر معنی­داری بر فراسنجه­های مورد ارزیابی نداشت. بنابراین بکارگیری پوشش نانومرکب فعال کربوکسی­متیل سلولز- نانو مونت موریلونیت- عصاره مرزنجوش با دارا بودن خواص ممانعتی، ضداکسیدانی و ضد میکروبی، جهت افزایش ماندگاری تخم­مرغ در دمای محیط به­مدت 4 هفته توصیه می­شود.
متن کامل [PDF 1102 kb]   (60 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1400/2/4 | پذیرش: 1400/4/22 | انتشار: 1400/9/14