دوره 18، شماره 116 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 116 صفحات 37-29 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
2- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه ایران ، dkhademi@gmail.com
چکیده:   (2022 مشاهده)
به­منظور بررسی تأثیر پرتودهی با دز متوسط اشعه گاما (دز 10 کیلوگری) بر خصوصیات ضد­اکسیدانی و ضدباکتریایی آویشن شیرازی، پوشش خوراکی فعال حاوی عصاره آویشن شیرازی (5/1 %) معمولی و پرتودیده بر پایه کازئینات سدیم (8 %) تهیه و ماندگاری فیله ماهی قزل­آلای رنگین کمان پوشش داده شده در آزمایشی با 4 تیمار فیله­های فاقد پوشش (شاهد:C )، فیله­های حاوی پوشش کازئینات سدیم (تیمار1: T1) و فیله­های دارای پوشش حاوی عصاره آویشن شیرازی معمولی (تیمار2: T2) و پرتودیده (تیمار3: T3) بر پایه کازئینات سدیم و 4 تکرار، طی دوره نگهداری 10 روزه در دمای 4 درجه سانتی­گراد بررسی شد. آزمایشات شیمیایی (TVN, TBA, PV) و میکروبی (هوازی مزوفیل و سرماگرا) در روزهای صفر، 3، 6 و 10 اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد؛ پرتودهی آویشن شیرازی با دز متوسط اشعه گاما، با وجود اثرات مثبت، موجب تغییرات معنی­دار بر خواص ضد­اکسیدانی و ضد­باکتریایی آن نشد. اما در انتهای دوره نگهداری، کمترین مقادیر TBA (mg MDA/Kg 23/0±23/3)، TVN (mg/100g 12/1±23/25) و باکتری­های سرماگرا (log cfu/g 13/0±00/5) در فیله­های حاوی پوشش فعال کازئینات سدیم و عصاره پرتودیده آویشن شیرازی دیده شد (p<0.05). بنابراین می­توان از عصاره آویشن شیرازی به صورت معمولی یا پرتودیده در پوشش فعال کازئینات سدیم، جهت افزایش ماندگاری و کیفیت فیله ماهی قزل­آلای رنگین کمان در دمای یخچال حداقل به مدت 10 روز استفاده کرد.
متن کامل [PDF 443 kb]   (1398 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی گوشت و فرآورده ها
دریافت: 1399/9/20 | پذیرش: 1400/2/4 | انتشار: 1400/7/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.