Pirnia M, Edalatian M R, Tabataba i Yazdi F, Shahidi F. Efficiency of response surface methodology to optimization ethanolic extract from Cordia myxa and evaluation of antimicrobial activity of extract against a number of pathogenic microorganisms. FSCT 2015; 13 (55) :55-67
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4765-fa.html
پیرنیا مطهره، عدالتیان محمدرضا، طباطبایی یزدی فریده، شهیدی فخری. کارایی روش سطح پاسخ در بهینه سازی شرایط استخراج عصاره اتانولی میوه سپستان و بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره علیه تعدادی از میکروارگانیسم های پاتوژن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (55) :55-67
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4765-fa.html
1- دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
4- استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده: (8202 مشاهده)
چکیده با ظهور بیماریهای عفونی و گسترش سویههای مقاوم به برخی آنتیبیوتیکها، استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی با منشا گیاهی در این زمینه ضرورت مییابد. در این پژوهش عصاره اتانولی میوه سپستان برای ارزیابی اثر ضدمیکروبی علیه میکروارگانیسم هایی نظیرStaphylococcus aureus ،Bacillus cereus،Escherichiacoli،Salmonella typhi ،Aspergillusniger وCandida albicans استفاده شد. همچنین عصاره گیری با کمک فراصوت تحت تاثیر سه پارامتر مستقل زمان (40- 5 دقیقه)، دما (50-20 درجه سانتیگراد) و شدت صوت (100-20 درصد) انجام گرفت. از متدلوژی رویه سطح پاسخ جهت یافتن حالت بهینه اثر متقابل فاکتورها و برآورد بهترین شرایط فرایند با کمترین میزان آزمون استفاده گردید. اثر ضدمیکروبی با روشهایی چون انتشار دیسک در آگار، کشت آمیخته و تعیین حداقل غلظت مهار کننده و کشنده تعیین شد. نتایج نشان داد که در زمان استخراج 8/39 دقیقه، دما 2/42 درجه سانتیگراد و شدت صوت 46/94 درصد بیشترین میزان درصد استحصال عصاره اتانولی معادل 5/8 درصد بدست آمد. در تمامی روشهای مذکور، اثر بازدارندگی عصاره اتانولی بهینه علیه دو سویه باکتریاییBacillus cereus و Staphylococcus aureus و سویه قارچی Candida albicans قابل ملاحظه بود (05/0p≤).
دریافت: 1395/1/18 | پذیرش: 1395/6/18 | انتشار: 1395/10/1