دوره 13، شماره 55 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 55 صفحات 67-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pirnia M, Edalatian M R, Tabataba i Yazdi F, Shahidi F. Efficiency of response surface methodology to optimization ethanolic extract from Cordia‌ myxa and evaluation of antimicrobial activity of extract against a number of pathogenic microorganisms. FSCT 2015; 13 (55) :55-67
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4765-fa.html
پیرنیا مطهره، عدالتیان محمدرضا، طباطبایی یزدی فریده، شهیدی فخری. کارایی روش سطح پاسخ در بهینه سازی شرایط استخراج عصاره اتانولی میوه سپستان و بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره علیه تعدادی از میکروارگانیسم های پاتوژن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (55) :55-67

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4765-fa.html


1- دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
4- استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (7663 مشاهده)
چکیده با ظهور بیماری­های عفونی و گسترش سویه­های مقاوم به برخی آنتی­بیوتیک­ها، استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی با منشا گیاهی در این زمینه ضرورت می­یابد. در این پژوهش عصاره اتانولی میوه سپستان برای ارزیابی اثر ضدمیکروبی علیه میکروارگانیسم هایی نظیرStaphylococcus aureus ،Bacillus cereus،Escherichiacoli،Salmonella typhi ،Aspergillusniger وCandida albicans استفاده شد. هم­چنین عصاره گیری با کمک فراصوت تحت تاثیر سه پارامتر مستقل زمان (40- 5 دقیقه)، دما (50-20 درجه سانتی­گراد) و شدت صوت (100-20 درصد) انجام گرفت. از متدلوژی رویه سطح پاسخ جهت یافتن حالت بهینه اثر متقابل فاکتورها و برآورد بهترین شرایط فرایند با کمترین میزان آزمون استفاده گردید. اثر ضدمیکروبی با روش­هایی چون انتشار دیسک در آگار، کشت آمیخته و تعیین حداقل غلظت مهار کننده و کشنده تعیین شد. نتایج نشان داد که در زمان استخراج 8/39 دقیقه، دما 2/42 درجه سانتی­گراد و شدت صوت 46/94 درصد بیشترین میزان درصد استحصال عصاره اتانولی معادل 5/8 درصد بدست آمد. در تمامی روش­های مذکور، اثر بازدارندگی عصاره اتانولی بهینه علیه دو سویه باکتریاییBacillus cereus و Staphylococcus aureus و سویه قارچی Candida albicans قابل ملاحظه بود (05/0p≤).
متن کامل [PDF 253 kb]   (2617 دریافت)    

دریافت: 1395/1/18 | پذیرش: 1395/6/18 | انتشار: 1395/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.