چکیده: (4888 مشاهده)
چکیده
هیستامین یکی از انواع آمین های بیوژن است که در نتیجه فعالیت آنزیمی باکتریهای مولد فساد بوجود می آید. خانواده تون ماهیان به دلیل دارا بودن مقدار زیاد هیستیدین بافتی آزاد مستعد ایجاد مسمومیتهای هیستامینی هستند.
در این مطالعه 88 نمونه کنسرو ماهی تون تولید شده در ایران به روش الیزا[1] مورد آزمون قرار گرفت که نتایج حاصل نشان داد 3/44 درصد از کنسروهای مورد بررسی حاوی مقدار هیستامین بالاتر از حد مجاز (ppm50) بودند. همچنین نتایج نشان داد کنسروهای ماهی که محل تولیدی آنها در استانهای جنوبی کشور است حاوی مقدار هیستامین بالاتری نسبت به کنسروهای تولید شده در نواحی مرکزی و شمالی کشور هستند.علاوه بر آن این بررسی نشان داد کنسروهایی که مدت زمان کمتری از تولید آنها گذشته است نسبت به کنسروهای ماهی که در انتهای دوره قابلیت مصرف هستند ،دارای محتوی هیستامین پائین تری هستند.
1.Enzyme Linked Immuno Sorbent Assay (ELISA)
دریافت: 1386/4/1 | پذیرش: 1386/6/19 | انتشار: 1391/6/19