1- دانشجوی دکتری گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ، h.aziminejadian@shirazu.ac.ir
2- دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم. کد پستی ۱۱۱-۷۴۱۳۵
چکیده: (2129 مشاهده)
در پژوهش حاضر، فرآیند خشک کردن ورقههای نازک سیبزمینی با توان مایکروویو از جنبه ترمودینامیکی مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت. در طی آزمایشها، ورقههای سیبزمینی با ضخامتهای 5/3، 5، 7 و 9 میلیمتر با توانهای 200، 400، 600 و 800 وات خشکانده شدند. انرژی مصرفی ویژه در محدوده 83/ تا 29/3 مگاژول بر کیلوگرم به دست آمد و با افزایش ضخامت نمونهها به طور معنیداری (در سطح احتمال 5 درصد) افزایش یافت. راندمان انرژی فرآیند (23/13 تا 59/35 درصد) با افزایش توان مایکروویو و کاهش ضخامت نمونهها به طور معنیداری (در سطح احتمال 5) بهبود یافت. انرژی تلف شده ویژه در طی فرآیند از69/0 تا 71/2 مگاژول بر کیلوگرم متغیر بود. راندمان اگزرژی و شاخص پایداری فرآیند به ترتیب از 03/10 تا 17/28 درصد و از 11/1 تا 39/1 متغیر بودند. در مجموع، بر اساس نتایج به دست آمده در این پژوهش، استفاده از توانهای بالاتر مایکروویو برای خشکاندن نمونههای نازکتر باعث بهبود عملکرد ترمودینامیکی و کاهش اثرات زیست محیطی فرآیند شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
خشک کردن، سرخ کردن، انجماد، آبگیری اسمزی دریافت: 1399/2/10 | پذیرش: 1399/4/7 | انتشار: 1399/9/10