دوره 17، شماره 106 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 106 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azimi-Nejadian H, Houshyar E. Thermodynamic analysis of potato drying process in a microwave dryer. FSCT 2020; 17 (106) :1-12
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42487-fa.html
عظیمی نژادیان هادی، هوشیار احسان. تحلیل ترودینامیکی فرآیند خشک کردن سیب‌زمینی در یک خشک‌کن مایکروویو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (106) :1-12

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42487-fa.html


1- دانشجوی دکتری گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ، h.aziminejadian@shirazu.ac.ir
2- دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم. کد پستی ۱۱۱-۷۴۱۳۵
چکیده:   (1613 مشاهده)
در پژوهش حاضر، فرآیند خشک کردن ورقه‌های نازک سیب‌زمینی با توان مایکروویو از جنبه ترمودینامیکی مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت. در طی آزمایش‌ها، ورقه‌های سیب‌زمینی با ضخامت‌های 5/3، 5، 7 و 9 میلی‌متر با توان‌های 200، 400، 600 و 800 وات خشکانده شدند. انرژی مصرفی ویژه در محدوده 83/ تا 29/3 مگاژول بر کیلوگرم به دست آمد و با افزایش ضخامت نمونه‌ها به طور معنی‌داری (در سطح احتمال 5 درصد) افزایش یافت. راندمان انرژی فرآیند (23/13 تا 59/35 درصد) با افزایش توان مایکروویو و کاهش ضخامت نمونه‌ها به طور معنی‌داری (در سطح احتمال 5) بهبود یافت. انرژی تلف شده ویژه در طی فرآیند از69/0 تا 71/2 مگاژول بر کیلوگرم متغیر بود. راندمان اگزرژی و شاخص پایداری فرآیند به ترتیب از 03/10 تا 17/28 درصد و از 11/1 تا 39/1 متغیر بودند. در مجموع، بر اساس نتایج به دست آمده در این پژوهش، استفاده از توان‌های بالاتر مایکروویو برای خشکاندن نمونه‌های نازک‌تر باعث بهبود عملکرد ترمودینامیکی و کاهش اثرات زیست محیطی فرآیند شد.
متن کامل [PDF 4118 kb]   (858 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: خشک کردن، سرخ کردن، انجماد، آبگیری اسمزی
دریافت: 1399/2/10 | پذیرش: 1399/4/7 | انتشار: 1399/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.