1- دانشآموخته کارشناسیارشد، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه علوموصنایعغذایی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، Toktammostaghim@yahoo.com
3- گروه داروسازی، دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، ایران
چکیده: (1997 مشاهده)
هدف از این تحقیق استفاده از خصوصیات آنتیاکسیدانهای طبیعی کروستین و بیکسین در فرمولاسیون پنیر چدار به فرم نانوذرات بود. در این تحقیق نانوذرات کیتوزان / آلژینات دارای بیکسین (14، 16 و 18 میکروگرم بر میلیلیتر) و کروستین (01/0 ، 03/0 و 05/0 میکروگرم بر میلیلیتر) که با روش ژلاسیون تهیه شدند. پس از تهیه پنیر چدار و افزودن نانوذرات، آزمون جمعیت میکروبی کل در روزهای اول تولید، بیستم، چهلم و شصتم نگهداری بررسی شدند. نتایج آزمایش با روش آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون دانکن در سطح معنیداری 05/0 درصد آنالیز شدند. نتایج نشان داد که جمعیت میکروبی کل در طی زمان نگهداری به طور معنیداری افزایش یافت، اما با افزایش میزان استفاده از نانوذرات بیکسین و کروستین شاخص جمعیت میکروبی کل به طور معنیداری کاهش یافت. بررسی نتایج ارزیابی حسی نشاندهنده کاهش امتیازات ارزیابیحسی در طی شصت روز نگهداری بود، اما در تیمارهای دارای مقادیر 18 میکروگرم بر میلیلیتر بیکسین و 01/0 کروستین میزان تغییرات شاخص حسی کمتر از بقیه تیمارها بود که نهایتاً تیمار دارای 16 میکروگرم بر میلیلیتر بیکسین و 05/0 میکروگرم بر میلیلیتر کروستین به عنوان تیمار بهینه انتخاب شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فرمولاسیون مواد غذایی دریافت: 1398/12/8 | پذیرش: 1399/9/15 | انتشار: 1400/6/15