دوره 17، شماره 103 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 103 صفحات 165-151 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشجوی سابق کارشناسی ارشد،گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
2- دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان ، rabiei@znu.ac.ir
3- استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
4- عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان
5- استادیارگروه خاکشناسی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه زنجان
چکیده:   (3112 مشاهده)
    فندق به عنوان یکی از مهمترین میوه‌های خشکباری حاوی مجموعه با ارزشی از آنتی­ اکسیدان­ها و مواد مغذی است. کیفیت مغز فندق به شدت تحت تأثیر ترکیبات آن قرار دارد. ظرفیت آنتی­اکسیدانی و ترکیبات بیوشیمیایی مغز فندق بیشتر به رقم، شرایط اقلیمی و اثر متقابل شرایط آب و هوایی و ژنوتیپ بستگی دارد. مطالعه حاضر، به منظور بررسی خصوصیات  کیفی از جمله میزان ویتامین ث، فعالیت آنتی­ اکسیدانی، فنل کل، فلاونوئید کل و عناصر معدنی در 11 رقم و ژنوتیپ شامل هفت رقم وارداتی به نام­های روند دوپیمونت، نگرت، سگورب، سیوری، مورفینسکی، فرتیل دکوتارد، سوچی، و چهار ژنوتیپ بومی به نام‌های اشکور1، اشکور2، اشکور3 و اشکور4 در منطقه اشکورات رودسر در سال 1396 انجام شد. نتایج تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد در کلیه صفات مورد مطالعه در بین ارقام و ژنوتیپ‌های فندق اختلاف معنی­داری (P≤0. 01) وجود دارد که این امر نشان دهنده تنوع ژنتیکی بالا در بین ارقام و ژنوتیپ­های مورد مطالعه است. تجزیه همبستگی صفات نشان دهنده وجود ارتباط مثبت و منفی معنی­داری در برخی از صفات مهم بود. با توجه به دندروگرام حاصل از تجزیه خوشه­ای به روش "وارد"، در فاصله اقلیدسی 27، ارقام و ژنوتیپ­های فندق در چهار خوشه اصلی دسته بندی شدند.                                                                                           
 
متن کامل [PDF 433 kb]   (1845 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: خشکبار،آجیل و مغز ها،میوه های خشک
دریافت: 1398/11/19 | پذیرش: 1399/3/17 | انتشار: 1399/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.