چکیده: (5207 مشاهده)
چکیده
فندق یک منبع غنی از انرژی و حاوی 60-40 درصد لیپید است و به خاطر داشتن مقدار بالای روغن، اسیدهای چرب ضروری ، فیتواسترول ها، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی دارای ارزش تغذیه ای بالایی می باشد. با این حال ،محصولات اکسیداسیونی فیتواسترولها (POPs) می توانند اثر سویی بر سلامتی داشته باشند. در این مطالعه آثار فرآیند پالایش بر اسیدهای چرب، فیتواسترولها، POPs و مقدارتوکوفرولهای روغن فندق بررسی شد. بعد از جداسازی و غنی سازی با کروماتوگرافی ستونی(SPE) ، اسیدهای چرب، فیتواسترولها و POPs با کروماتوگرافی گازی و توکوفرولها با کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازه گیری شدند. مراحل مختلف تصفیه اثر ناچیزی بر ترکیب اسیدهای چرب روغن فندق داشت. اگرچه، این مراحل روی ترکیبات فیتواسترولها، POPs و مقدار توکوفرولها تاثیر قابل توجهی داشت، بطوری که در آخر فرآیند تصفیه شیمیایی، مقادیر کلی فیتواسترولها، POPs و مقدار توکوفرولها به ترتیب از ppm8/1369 ،ppm57/10 وppm 4/334 به ppm1061 ،ppm19/3 وppm 183 کاهش پیدا کردند.
دریافت: 1387/4/10 | پذیرش: 1387/6/10 | انتشار: 1391/4/10