1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
2- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه ، M.esmaiili@urmia.ac.ir
چکیده: (1815 مشاهده)
در پژوهش حاضر، مدلسازی چروکیدگی زغال اخته طی خشک کردن همرفتی به صورت لایه نازک و تاثیر پیشتیمار فراصوت، دما و سرعت هوای خشککن بر میزان چروکیدگی زغال اخته بررسی شد. پیشتیمار فراصوت در دو سطح زمانی 10 و 30 دقیقه روی نمونههای زغال اخته اعمال شد و سپس این نمونهها در دماهای 40، 50 و 60 درجه سانتیگراد و سرعتهای هوای 1، 5/1 و 2 متر بر ثانیه خشک شدند. در ادامه، دادههای چروکیدگی با سه مدل تجربی (مدلهای موجود در منابع) برازش شدند. نتایج نشان داد که با کاهش محتوای رطوبت در طول خشکشدن، مقدار ضخامت نمونهها از0138/0 متر در ابتدا به 0078/0 متر در انتهای فرآیند خشککردن کاهش مییابد. استفاده از پیشتیمار فراصوت باعث کاهش معنیدار (P<0.05) میزان ضخامت شد. علاوه بر این، یکی از مدلهای ارزیابی شده بهعنوان مناسبترین مدل پیشبینی کننده تغییرات ضخامت زغال اخته (99/0=R2) تحت شرایط مورد آزمایش انتخاب شد. با انجام آنالیز رگرسیون غیرخطی، رابطه بین ضرایب مدل انتخاب شده با متغیرهای بهکار رفته در این تحقیق بهدست آمد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
خشک کردن، سرخ کردن، انجماد، آبگیری اسمزی دریافت: 1398/9/20 | پذیرش: 1398/11/12 | انتشار: 1401/2/14