دوره 16، شماره 91 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 91 صفحات 356-347 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samiei A, tabatabaei yazdi F, Alizadeh behbahani B, Mazaheri Tehrani M. Extraction, identification of chemical compounds and antimicrobial activity of purple basil essential oil on food-born pathogenic bacteria and its comparison with vancomycin and gentamicin antibiotics. FSCT 2019; 16 (91) :347-356
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-35572-fa.html
سمیعی افسانه، طباطبایی یزدی فریده، علیزاده بهبهانی بهروز، مظاهری تهرانی مصطفی. استخراج، شناسایی ترکیبات شیمیایی و ارزیابی فعالیت ضد‌میکروبی اسانس نازبو بنفش بر باکتری‌های بیماری‌زا با منشاء غذایی و مقایسه آن با آنتی‌بیوتیک‌های ونکومایسین و جنتامایسین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (91) :347-356

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-35572-fa.html


1- دانشگاه فردوسی مشهد،
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، tabatabai@um.ac.ir
3- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
4- دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (5006 مشاهده)

      هدف از این پژوهش استخراج اسانس از برگ نازبو بنفش، شناسایی ترکیبات و اجزا تشکیل دهنده اسانس آن و بررسی فعالیت ضد­باکتریایی اسانس آن به روش­های مختلف کیفی و کمی بر تعدادی از باکترهای شاخص بیماری­زا غذا و در نهایت مقایسه آن با آنتی­بیوتیک­های ونکومایسین و جنتامایسین در شرایط برون­تنی بود. اجزای تشکیل دهنده اسانس توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی شناسایی شدند. اثر ضد­میکروبی اسانس نازبو بنفش به روش چاهک در آگار تعیین و در نهایت حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس با استفاده از میکرودایلوشن براث و معرف تری فنیل تترازولیوم کلراید انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که 28 ترکیب شناسایی شده در مجموع 28/99 درصد ترکیبات اسانس را تشکیل می دهند. p-Allylanisole با 64/51 بیشترین ترکیب شناسایی شده اسانس بود، و به تنهایی بیش از 50 درصد از ترکیب اسانس را شامل می­شد. علاوه بر این ترکیبات اصلی دیگر شامل n-Tricosane (83/24%) و Linalool (81/14%) بود. متوسط قطر هاله عدم رشد در روش چاهک در آگار بر باکترهای گرم مثبت 9/15 میلی­متر و برای باکتری­های گرم منفی 15/11 میلی­متر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس نازبو بنفش بر باکتری­های بیماری­زا در محدوده 6/4 تا 8/36 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی اسانس نیز در رنج 6/4 تا 6/73 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. به طور کلی می­توان گفت که اسانس نازبو بنفش بر باکتری­های گرم مثبت در غلظت­های پایین­تر موثر بوده و توانست از رشد آن­ها جلوگیری کند.

متن کامل [PDF 626 kb]   (1589 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آنالیز دستگاهی(HPLC,GC,...)
دریافت: 1398/5/19 | پذیرش: 1398/7/20 | انتشار: 1398/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.