دوره 16، شماره 94 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 94 صفحات 22-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behnam nik A, Vazifedoost M, Didar Z, Hajirostamloo B. Identification of Chemical Compounds, radical scavenging activity and Antimicrobial Properties of Seed Extract of Securigera securidaca L. FSCT 2019; 16 (94) :13-22
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34979-fa.html
بهنام نیک علی، وظیفه دوست محسن، دیدار زهره، حاجی رستم لو بهاره. شناسایی ترکیبات شیمیایی، بررسی توانایی رادیکال گیرندگی و خواص ضد میکروبی عصاره بذر گیاه عدس الملک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (94) :13-22

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34979-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران ، m.vazifedoost@iau-neyshabur.ac.ir
چکیده:   (5812 مشاهده)
برخی از گیاهان دارای ترکیبات آنتی­اکسیدانی و خواص ضد میکروبی بوده و از آن­ها می­توان به عنوان ترکیبات فراسودمند در صنعت استفاده نمود، هدف از این مطالعه بررسی قدرت رادیکال ­گیرندگی، ضد میکروبی و شناسایی ترکیبات عصاره بذر گیاه عدس­الملک می­باشد. در این مطالعه ابتدا عصاره­گیری به روش ترکیبی خیساندن و اولتراسوند (50 هرتز) انجام گردید. سپس شناسایی ترکیبات با دستگاه GC/MS انجام گردید و قدرت رادیکال گیرندگی به وسیله DPPH تعیین گردید. اثر ضد میکروبی عصاره در برابر سویه­های اشرشیا کلی، لیستریامونوسیتوژنز و کاندیدا آلبیکنس به روش انتشار دیسک تعیین گردید. 14 نوع ترکیب شناسایی گردید که جمعا 58/98 درصد ترکیبات عصاره را شامل می­شدند و بیش­ترین ترکیبات را Mome Inositol (30.55%)، cis-9-Octadecenoic acid (20.44%) تشکیل دادند. بیشترین قدرت رادیکال گیرندگی مربوط به غلظت ppm600 عصاره (91.6 درصد) بوده است. همه غلظت­های مختلف عصاره به غیر از غلظت 0.25 میلی­گرم بر میلی­لیتر بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز قدرت مهارکنندگی داشته­اند و تمام غلظت­های عصاره  بر باکتری اشرشیا­کلی اثر مهارکنندگی داشته­اند و بیش­ترین اثر مربوط به غلظت 0.5 میلی­گرم بر میلی­لیتر(12.98 میلی­متر) بود. همچنین هیچ یک از غلظت­ها اثر مهارکنندگی بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس نداشته­اند. نتایج نشان داد با افزایش غلظت عصاره اثر بازدارندگی آن در برابر سویه­ها به شکل موثری افزایش می­یابد. با توجه به قدرت آنتی­اکسیدانی مناسب و خاصیت ضد میکروبی عصاره این گیاه می­توان از آن در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.
 
متن کامل [PDF 785 kb]   (2198 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آنالیز دستگاهی(HPLC,GC,...)
دریافت: 1398/4/29 | پذیرش: 1398/10/7 | انتشار: 1398/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.