Behnam nik A, Vazifedoost M, Didar Z, Hajirostamloo B. Identification of Chemical Compounds, radical scavenging activity and Antimicrobial Properties of Seed Extract of Securigera securidaca L. FSCT 2019; 16 (94) :13-22
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34979-fa.html
بهنام نیک علی، وظیفه دوست محسن، دیدار زهره، حاجی رستم لو بهاره. شناسایی ترکیبات شیمیایی، بررسی توانایی رادیکال گیرندگی و خواص ضد میکروبی عصاره بذر گیاه عدس الملک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (94) :13-22
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34979-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران ، m.vazifedoost@iau-neyshabur.ac.ir
چکیده: (5766 مشاهده)
برخی از گیاهان دارای ترکیبات آنتیاکسیدانی و خواص ضد میکروبی بوده و از آنها میتوان به عنوان ترکیبات فراسودمند در صنعت استفاده نمود، هدف از این مطالعه بررسی قدرت رادیکال گیرندگی، ضد میکروبی و شناسایی ترکیبات عصاره بذر گیاه عدسالملک میباشد. در این مطالعه ابتدا عصارهگیری به روش ترکیبی خیساندن و اولتراسوند (50 هرتز) انجام گردید. سپس شناسایی ترکیبات با دستگاه GC/MS انجام گردید و قدرت رادیکال گیرندگی به وسیله DPPH تعیین گردید. اثر ضد میکروبی عصاره در برابر سویههای اشرشیا کلی، لیستریامونوسیتوژنز و کاندیدا آلبیکنس به روش انتشار دیسک تعیین گردید. 14 نوع ترکیب شناسایی گردید که جمعا 58/98 درصد ترکیبات عصاره را شامل میشدند و بیشترین ترکیبات را Mome Inositol (30.55%)، cis-9-Octadecenoic acid (20.44%) تشکیل دادند. بیشترین قدرت رادیکال گیرندگی مربوط به غلظت ppm600 عصاره (91.6 درصد) بوده است. همه غلظتهای مختلف عصاره به غیر از غلظت 0.25 میلیگرم بر میلیلیتر بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز قدرت مهارکنندگی داشتهاند و تمام غلظتهای عصاره بر باکتری اشرشیاکلی اثر مهارکنندگی داشتهاند و بیشترین اثر مربوط به غلظت 0.5 میلیگرم بر میلیلیتر(12.98 میلیمتر) بود. همچنین هیچ یک از غلظتها اثر مهارکنندگی بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس نداشتهاند. نتایج نشان داد با افزایش غلظت عصاره اثر بازدارندگی آن در برابر سویهها به شکل موثری افزایش مییابد. با توجه به قدرت آنتیاکسیدانی مناسب و خاصیت ضد میکروبی عصاره این گیاه میتوان از آن در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
آنالیز دستگاهی(HPLC,GC,...) دریافت: 1398/4/29 | پذیرش: 1398/10/7 | انتشار: 1398/9/10