دوره 16، شماره 90 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 90 صفحات 185-177 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karami M, sayyari M, Sadeghi S. The Effect of Ozone on the Shelf Life and Some Quality Properties of Belly Pepper. FSCT 2019; 16 (90) :177-185
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33168-fa.html
کرمی مصطفی، سیاری محمد، صادقی صبا. اثر ازن بر انبارمانی و برخی خصوصیات کمی و کیفی فلفل دلمه‌ای. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (90) :177-185

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33168-fa.html


1- دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا ، mkarami@basu.ac.ir
2- دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا
چکیده:   (9053 مشاهده)
عمر مفید میوه فلفل با از دست دادن کیفیت بصری و بافت و همچنین آلودگی به میکروارگانیسم‌ها بسیار کوتاه است. رایج ترین میکروارگانیسم های موثر در فساد فلفل، بوتریتیس، آلترناریا و پوسیدگی نرم قارچی و باکتریایی است. این مشکلات سبب کاهش صادرات و افزایش ضایعات در طی مراحل پس از برداشت و حمل و نقل می شود. در حال حاضر مجموعه ای از مواد شیمیایی برای حفظ طراوت و تازگی محصولات کشاورزی استفاده می شود که می تواند اثرات نامناسبی بر مصرف کننده داشته باشد. بنابراین در راستای کاهش ضایعات پس از برداشت فلفل دلمه ای، در پژوهش حاضر، اثر تیمار گازی ازن بر انبارمانی و برخی خصوصیات کمی و کیفی فلفل دلمه‌ای به صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی طی مدت 40 روز انبارمانی درسردخانه با دمای 8 درجه سانتی‌گراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میوه های فلفل دلمه ای تیمار شده با ازن در غلظتppm 1 نسبت به میوه های تیمار نشده و تیمار شده با ازن در غلظت ppm ۵، درصد کاهش وزن، مواد جامد محلول و پوسیدگی ناشی از کپک و مخمر سطحی پایین تر و سفتی بافت بالاتری داشتند. در کل می توان نتیجه گرفت که تیمار مداوم ازن در غلظت 1 پی پی ام سبب افزایش عمر انباری و حفظ کیفیت میوه فلفل دلمه ای می گردد.
واژه‌های کلیدی: کپک، فلفل، کیفیت، پوسیدگی، مخمر
متن کامل [PDF 513 kb]   (2233 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1398/2/31 | پذیرش: 1398/6/2 | انتشار: 1398/5/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.