دوره 16، شماره 90 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 90 صفحات 185-177 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karami M, sayyari M, Sadeghi S. The Effect of Ozone on the Shelf Life and Some Quality Properties of Belly Pepper. FSCT 2019; 16 (90) :177-185
کرمی مصطفی، سیاری محمد، صادقی صبا. اثر ازن بر انبارمانی و برخی خصوصیات کمی و کیفی فلفل دلمه‌ای. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (90) :177-185

1- دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا ، mkarami@basu.ac.ir
2- دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا
عمر مفید میوه فلفل با از دست دادن کیفیت بصری و بافت و همچنین آلودگی به میکروارگانیسم‌ها بسیار کوتاه است. رایج ترین میکروارگانیسم های موثر در فساد فلفل، بوتریتیس، آلترناریا و پوسیدگی نرم قارچی و باکتریایی است. این مشکلات سبب کاهش صادرات و افزایش ضایعات در طی مراحل پس از برداشت و حمل و نقل می شود. در حال حاضر مجموعه ای از مواد شیمیایی برای حفظ طراوت و تازگی محصولات کشاورزی استفاده می شود که می تواند اثرات نامناسبی بر مصرف کننده داشته باشد. بنابراین در راستای کاهش ضایعات پس از برداشت فلفل دلمه ای، در پژوهش حاضر، اثر تیمار گازی ازن بر انبارمانی و برخی خصوصیات کمی و کیفی فلفل دلمه‌ای به صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی طی مدت 40 روز انبارمانی درسردخانه با دمای 8 درجه سانتی‌گراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میوه های فلفل دلمه ای تیمار شده با ازن در غلظتppm 1 نسبت به میوه های تیمار نشده و تیمار شده با ازن در غلظت ppm ۵، درصد کاهش وزن، مواد جامد محلول و پوسیدگی ناشی از کپک و مخمر سطحی پایین تر و سفتی بافت بالاتری داشتند. در کل می توان نتیجه گرفت که تیمار مداوم ازن در غلظت 1 پی پی ام سبب افزایش عمر انباری و حفظ کیفیت میوه فلفل دلمه ای می گردد.
واژه‌های کلیدی: کپک، فلفل، کیفیت، پوسیدگی، مخمر
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی