دوره 16، شماره 90 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 90 صفحات 151-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


استادیار مهندسی مکانیک بیوسیستم، ، asghar.abedi2002@gmail.com
چکیده:   (8680 مشاهده)
خشک کردن از جمله روش­های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی همراه با حفظ خواص فیزیکی مواد می­باشد. در این مطالعه، میوه کیوی پرتودهی شده با دزهای مختلف صفر، 2 و 4 کیلوگری به صورت ورقه در ضخامت­های 3، 5 و 7 میلی­متر برش داده شد و با استفاده از خشک کن آون در دماهای 55، 65 و 75 درجه سلسیوس خشک گردید. در طول مدت آزمایش وزن ورقه­های کیوی و مدت زمان خشک کردن ثبت و با استفاده از روش سطح پاسخ، تأثیر اثرات اصلی و متقابل دمای خشک کردن، دز پرتودهی و ضخامت نمونه­ها بر شاخص­های مدت زمان خشک کردن و وزن نمونه­ها بررسی گردید. روش سطح پاسخ مدت زمان خشک کردن و وزن نمونه­های کیوی را با دقت­های به ترتیب 99 و 96 درصد پیش­بینی و مدل سازی نمود. در نهایت روش سطح پاسخ بهترین و بهینه­ترین نقاط برای مدت زمان خشک کردن در خشک کن همراه با بهینه­ترین وزن را به ترتیب مقادیر 298 دقیقه و 7/4 گرم پیشنهاد داد. همچنین نقاط بهینه پیشنهادشده در دز پرتودهی 4 کیلوگری، دمای خشک کردن 55 درجه سلسیوس و ضخامت نمونه 6 میلی­متر بدست آمد. توسط روش تشخیص الگو تحلیل مولفه­های اصلی(Principle Component Analysis) نمونه­های مختلف کیوی بر اساس دماهای مختلف خشک کردن و ضخامت نمونه­ها با دقت 100 درصد تفکیک داده شدند.
واژه‌های کلیدی: بهینه سازی، خواص فیزیکی، PCA، RSM.
متن کامل [PDF 560 kb]   (1747 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1398/2/24 | پذیرش: 1398/3/18 | انتشار: 1398/5/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.