دوره 12، شماره 49 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 49 صفحات 59-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehrabi S, Shoja Sadati S A, Musavi S M, Hashemi M. Folate Measurement in Fortified Flour by Tri-enzyme Extraction and Microbiological Assay. FSCT 2015; 12 (49) :51-59
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3110-fa.html
محرابی صدف، شجاع الساداتی سید عباس، موسوی سید محمد، هاشمی مریم. اندازه گیری فولات در آرد غنی شده به روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (49) :51-59

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3110-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی، گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس
3- استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس
4- استادیار، پژوهشکده بیوتکنولوژی و کشاورزی ایران.
چکیده:   (6187 مشاهده)
چکیده فولیک اسید (ویتامین 9B) یکی از ویتامین­های موردنیاز بدن انسان است که باید به میزان کافی توسط بدن دریافت گردد. از این رو در دو دهه­ی گذشته، تلاش­ها برای اندازه­ گیری دقیق این ویتامین در مواد غذایی افزایش یافته است. چندین روش برای اندازه گیری فولیک اسید وجود دارد که در این پژوهش دو مورد از آن­ها مورد بررسی قرار گرفته است. روش اصلی موردنظر روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی این ویتامین بود که به کمک سه آنزیم آلفا آمیلاز، پروتئاز و کانژوگاز و باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسیس (7469ATCC ) انجام شد. روش دوم که بیشتر به منظور مقایسه با نتایج حاصل از روش اول مورد استفاده قرار گرفت روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بود. نتایج به دست آمده از این پژوهش حاکی از آن بود که روش سنجش میکروبی نسبت به کروماتوگرافی مایع از صحت بالاتری برخوردار است، چرا که میزان به دست آمده برای فولیک اسید به روش میکروبی حدوداً 50 درصد بیشتر از مقداری است که توسط روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازه­گیری شد. بخش زیادی از این اختلاف مربوط به استخراج کامل­تر فولیک اسید که توسط سه آنزیم مذکور انجام شد، برمی­گردد.با توجه به این پژوهش مشخص شد که روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی برای تعیین میزان ویتامین حساس فولیک اسید و همچنین فولات کل موجود در آردهای غنی شده مناسب تر از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به شمار می­رود.  
متن کامل [PDF 216 kb]   (3662 دریافت)    

دریافت: 1392/2/14 | پذیرش: 1392/11/14 | انتشار: 1394/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.