محرابی صدف، شجاع الساداتی سید عباس، موسوی سید محمد، هاشمی مریم. اندازه گیری فولات در آرد غنی شده به روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (49) :51-59
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3110-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی، گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس
3- استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس
4- استادیار، پژوهشکده بیوتکنولوژی و کشاورزی ایران.
چکیده: (6190 مشاهده)
چکیده
فولیک اسید (ویتامین 9B) یکی از ویتامینهای موردنیاز بدن انسان است که باید به میزان کافی توسط بدن دریافت گردد. از این رو در دو دههی گذشته، تلاشها برای اندازه گیری دقیق این ویتامین در مواد غذایی افزایش یافته است. چندین روش برای اندازه گیری فولیک اسید وجود دارد که در این پژوهش دو مورد از آنها مورد بررسی قرار گرفته است. روش اصلی موردنظر روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی این ویتامین بود که به کمک سه آنزیم آلفا آمیلاز، پروتئاز و کانژوگاز و باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسیس (7469ATCC ) انجام شد. روش دوم که بیشتر به منظور مقایسه با نتایج حاصل از روش اول مورد استفاده قرار گرفت روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بود. نتایج به دست آمده از این پژوهش حاکی از آن بود که روش سنجش میکروبی نسبت به کروماتوگرافی مایع از صحت بالاتری برخوردار است، چرا که میزان به دست آمده برای فولیک اسید به روش میکروبی حدوداً 50 درصد بیشتر از مقداری است که توسط روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازهگیری شد. بخش زیادی از این اختلاف مربوط به استخراج کاملتر فولیک اسید که توسط سه آنزیم مذکور انجام شد، برمیگردد.با توجه به این پژوهش مشخص شد که روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی برای تعیین میزان ویتامین حساس فولیک اسید و همچنین فولات کل موجود در آردهای غنی شده مناسب تر از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به شمار میرود.
دریافت: 1392/2/14 | پذیرش: 1392/11/14 | انتشار: 1394/11/1