1- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی گرگان
2- استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
چکیده: (8967 مشاهده)
بسته بندی فعال یکی از مفاهیم نوین دربسته بندی مواد غذایی است که جهت کنترل پارامترهای محیطی مانند میزان رطوبت داخل بسته مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطالعه خصوصیات کیفی و کمی قارچ دکمهای شامل رنگ، اندیس رسیدگی، باز شدن کلاهک و کاهش وزن پس از نگهداری در دمای یخچال (2±5 درجه سلسیوس) مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل پوشش بستهبندی در دو سطح (پلی وینیل کلرید کشسان و پلی وینیل کلرید شفاف)، جاذب الرطوبه در 4 سطح و زمان نگهداری در 5 سطح ( صفر، 4، 8، 12 و 16 روز) بودند. چهار تیمار جاذب الرطوبه شامل تیمار اول سیلیکاژل به میزان 25/1 گرم، تیمار دوم سیلیکاژل به میزان 5/2 گرم، تیمار سوم تنها ابر اسفنجی و تیمار چهارم شامل سیلیکاژل 25/1 گرم و ابر اسفنجی بودند. بررسیها نشان داد میزان باز شدن کلاهک و کاهش وزن قارچها در پوشش پلی وینیل کلرید کشسان نسبت به پوشش پلی وینیل کلرید شفاف کمتر بود. تیمارهای سیلیکاژل( 25/1 گرم) و همچنین ابر اسفنجی به همراه پوشش پلی وینیل کلرید کشسان دارای کمترین میزان باز شدن کلاهک بودند. نتایج حاصل از ارزیابی حسی قارچ دکمهای نشان داد که از نظر اندیس رسیدگی تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد. از نظر رنگ سطح کلاهک، تیمارهای پلی وینیل کلرید کشسان به همراه سیلیکاژل( 5/2 گرم) و پلی وینیل کلرید شفاف به همراه سیلیکاژل ( 25/1 گرم) توسط داوران بهترین امتیاز را کسب نمودند.
دریافت: 1392/3/1 | پذیرش: 1392/11/1 | انتشار: 1394/9/1