دوره 16، شماره 89 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 89 صفحات 57-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad-Razdari A, Ghasemi-Varnamkhasti M, rostami S, Ensafi A A, Izadi Z, Bonyadian M. Fabrication of an amperometric aptasensor for determination of antibiotic amount residues in milk. FSCT 2019; 16 (89) :47-57
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30071-fa.html
محمدرزداری آیت، قاسمی ورنامخواستی مهدی، رستمی سجاد، انصافی علی اصغر، ایزدی زهرا، بنیادیان مجتبی. ساخت یک آپتاحسگر آمپرومتریک برای تعیین میزان باقی مانده آنتی بیوتیک در شیر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (89) :47-57

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30071-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
2- دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
3- استاد، گروه شیمی، دانشگاه صنعتی اصفهان
4- استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد ، Izadi.1365@yahoo.com
5- دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (7994 مشاهده)
تشخیص کمی باقی­مانده­های دارویی در مواد غذایی با منشأ حیوانی اهمیت ویژه­ای دارد. استفاده مفرط از داورهای دامپزشکی از جمله آنتی­بیوتیک­ها به علت باقی ماندن در فرآورده­های دامی مثل گوشت، شیر، تخم‌مرغ، تهدید جدی برای مصرف­کننده است. شناسایی سریع آنتی بیوتیک با استفاده از ابزاری کارآمد، سریع، مقرون به صرفه و اختصاصی برای کاهش خطر و کنترل امنیت غذایی ضروری به نظر می‌رسد. در مطالعه حاضر، یک آپتاحسگر مبتنی بر الکترود مداد گرافیتی اصلاح‌شده با نانوموادها شامل گرافن و طلا جهت تشخیص سریع آنتی­بیوتیک تتراسایکلین در نمونه­های شیر توسعه داده شد. تکنیک­های ولتامتری چرخه­ای و پالس تفاضلی برای ارزیابی پاسخ آپتاحسگر مورد استفاده قرار گرفتند. به منظور اصلاح الکترود مداد گرافیتی نرخ روبش (40 میلی ولت بر ثانیه) و تعداد سیکل (10) و زمان تثبیت گرافن (90 دقیقه) بهینه شدند. تحت شرایط بهینه، با استفاده از تکنیک ولتامتری پالس تفاضلی مشخص شد که در محدوده 12-10×1 تا 5 -10×1 مولار با افزایش غلظت، جریان به طور خطی افزایش می­یابد (985/0R²=). حد تشخیص کمی آپتاحسگر 13-10×4/1 مولار به دست آمد. بررسی مشخصه­های عملکردی شامل تکرارپذیری، تکثیرپذیری، پایداری و انتخاب پذیری حاکی از کارایی قابل‌قبول آپتاحسگر داشت. درصد بازیابی آپتاحسگر در نمونه­های شیر بین 8/92 تا 4/98 درصد به دست آمد. در مجموع آپتاحسگر ساخته­شده کارایی لازم را برای شناسایی تتراسایکلین در نمونه­های شیر داشت.
متن کامل [PDF 496 kb]   (3216 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/11/13 | پذیرش: 1398/2/28 | انتشار: 1398/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.