چکیده: (5408 مشاهده)
چکیده
در این پژوهش ، اثرات دما و رطوبت نسبی محیط انبار بر روی میزان رطوبت ، عدد پر اکسید و درصد اسیدهای چرب آزاد پسته بررسی گردید . شرایط محیط انبار در چهار سطح دمایی 5 ، 15 ،25 و oC 35 و در محدوده رطوبت نسبی 11 تا 87 درصد شبیه سازی شد . اثرات پارامترهای مذکور بر روی شاخص های کیفی در ابتدای دوره و در فاصله های زمانی ثابت 15 روزه در دوره انبار مانی 90 روزه مورد بررسی و سنجش قرار گرفت . تجزیه و تحلیل آماری بر روی یافته ها انجام و شرایط بهینه انبارداری پسته تعیین شد و تغییرات شاخص های کیفی در طول دوره انبار مانی نشان داده شد. با استفاده از مدل سینتیکی واکنش اکسایش چربی پسته ، سرعت واکنش به صورت یک معادله دیفرانسیلی مرتبه اول ارائه و ثابت های سرعت واکنش اکسایش اسیدهای چرب پسته در دامنه دمایی 5 تا C o35 در محدوده 145/0 تا /month567/0 تعیین شد . همچنین با استفاده از رابطه آرنیوس ، انرژی فعالسازی واکنش معادل kJ/mol459/31Ea= محاسبه گردید.
دریافت: 1387/1/11 | پذیرش: 1387/12/25 | انتشار: 1391/6/13