Fazli Aghdai M, Goli S A H, Keramat J, Ansariyan A. The effect of roasting process on total phenolic compounds and antioxidant activity of two domestic and wild varieties pistachio oil. FSCT 2016; 13 (51) :65-74
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2809-fa.html
فضلی عقدائی مریم، گلی سید امیرحسین، کرامت جواد، انصاریان اکبر. تأثیر فرایند بو دادن بر میزان ترکیبات فنولیک و خواص آنتی اکسیدانی کنجاله دو رقم پسته اهلی و وحشی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (51) :65-74
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2809-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
3- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
4- معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده: (8781 مشاهده)
چکیده یکی از مهمترین نتایج فرایند بودادن افزایش فعالیت ضداکسایشی است که اساساً به دلیل تشکیل محصولات واکنش مایلارد اتفاق میافتد. در این پژوهش بودادن دو رقم پسته اهلی (واریته احمد آقائی) و پسته وحشی (واریته P.mutica) با دو روش آون و مایکروویو انجام گرفت. پس از روغن گیری از دانه های پسته خام و بوداده، کنجاله حاصل عصاره گیری و میزان ترکیبات فنولیک عصاره و میزان به دام انداختن رادیکالهای آزاد با سامانه DPPH اندازه گیری شد. محتوای ترکیبات فنولی کنجاله پستهها بین 797 تا 915 میلی گرم بر حسب گالیک اسید در کیلوگرم روغن به دست آمد. با مقایسه میزان ترکیبات فنولیک نمونه ها قبل و بعد از فرایند بودادن مشاهده شد که این فرایند میتواند باعث افزایش میزان ترکیبات فنولیک و افزایش خواص آنتی اکسیدانی عصاره پسته شود. عصاره های حاصل به روغن سویای بدون ضداکساینده اضافه شدند. سپس نمونههای روغن سویا حاوی عصاره های پسته به عنوان ضداکساینده طبیعی، BHT به عنوان ضداکساینده سنتزی و یک نمونه روغن بدون ضداکساینده به عنوان شاهد به منظور بررسی پایداری اکسیداتیو به مدت 30 روز در دمای 60 در آون نگهداری و در روزهای 0، 15 و 30 از روغن ها نمونه برداری شد. نتایج معنی دار اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید روغنهای سویا حاوی عصاره پسته های خام و بوداده اهلی و وحشی در طی مدت زمان نگهداری نشان داد عصاره حاصل از کنجاله پسته میتواند به عنوان یک ضداکساینده طبیعی مناسب جهت جلوگیری از اکسیداسیون روغن ها مورد استفاده قرار گیرد.
دریافت: 1393/2/16 | پذیرش: 1393/12/16 | انتشار: 1394/12/1