موسوی بهاره، میرزایی حبیب اله، کشیری محبوبه، ضیائی فر امان محمد. بررسی اثر عصاره برگ زیتون بر خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم خوراکی بر پایه زئین ذرت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (86) :313-324
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-26778-fa.html
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، mirzaeihabib1@gmail.com
چکیده: (3255 مشاهده)
یکی از مهمترین نگرانیهای جهان امروز، حجم قابل توجهی از تجمع زبالههای مربوط به پلیمرهای سنتزی مورد استفاده در بستهبندی موادغذایی میباشند. بنابراین فیلمهای خوراکی زیستتخریبپذیر بهترین جایگزین برای پلاستیکها و پلیمرهای سنتزی هستند. به همینمنظور در این پژوهش، فیلمهای زیستتخریبپذیر زئین ذرت حاوی عصاره برگ زیتون در دو سطح غلظتی 10 و 15 درصد (وزنی/ وزنی)، تولید و خواص فیزیکی، مکانیکی، رنگسنجی و ریزساختار بررسی گردید. نتایج آماری نشان داد که اثر تیمار بر خواص فیزیکی، مکانیکی و رنگسنجی معنیدار (p<0.05) بود. نتایج نشان داد با افزودن عصاره 15درصد مقادیر ضخامت و جذب رطوبت نسبت به نمونه شاهد افزایش داشت. همچنین با افزایش درصد عصاره برگ زیتون کاهش قابل توجهی در حلالیت و نفوذپذیری بخار آب در هر سه رطوبت نسبی (33، 50 و 75 درصد) نسبت به نمونه شاهد مشاهده گردید. بهطورکلی، از نتایج این تحقیق میتوان دریافت که ترکیب کردن عصاره برگ زیتون به پلیمر زئین سبب بهبود برخی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم خوراکی میگردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1397/8/13 | پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1398/1/26