دوره 16، شماره 86 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 86 صفحات 313-324 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mousavi B, Mirzaei H, Kashiri M, Ziaiifa A M. The effect of olive leaf extract on physical and mechanical properties of zein corn edible film. FSCT. 2019; 16 (86) :313-324
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-26778-fa.html
موسوی بهاره، میرزایی حبیب اله، کشیری محبوبه، ضیائی فر امان محمد. بررسی اثر عصاره برگ زیتون بر خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم‌ خوراکی بر پایه زئین ذرت. علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (86) :313-324

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-26778-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، mirzaeihabib1@gmail.com
چکیده:   (83 مشاهده)
                 یکی از مهم­ترین نگرانی­های جهان امروز، حجم قابل توجهی از تجمع زباله­ها­ی مربوط به پلیمر­های سنتزی مورد استفاده در بسته­بندی موادغذایی می­باشند. بنابراین فیلم­های خوراکی زیست­تخریب­پذیر بهترین جایگزین برای پلاستیک­ها و پلیمر­های سنتزی هستند. به همین­منظور در این پژوهش، فیلم­های زیست­تخریب­پذیر زئین ذرت حاوی عصاره برگ زیتون در دو سطح  غلظتی  10 و 15 درصد (وزنی/ وزنی)، تولید و خواص فیزیکی، مکانیکی، رنگ­سنجی و ریزساختار  بررسی گردید. نتایج آماری نشان داد که اثر تیمار بر خواص فیزیکی، مکانیکی و رنگ­سنجی معنی­دار (p<0.05) بود. نتایج نشان داد با افزودن عصاره 15درصد مقادیر ضخامت و جذب رطوبت نسبت به نمونه شاهد افزایش داشت. همچنین با افزایش درصد عصاره برگ زیتون کاهش قابل توجهی در حلالیت و نفوذپذیری بخار آب در هر سه رطوبت نسبی (33، 50 و 75 درصد) نسبت به نمونه شاهد مشاهده گردید. به­طور­کلی، از نتایج این تحقیق می­توان دریافت  که ترکیب کردن عصاره برگ زیتون به پلیمر زئین سبب بهبود برخی ویژگی­های فیزیکی و مکانیکی فیلم خوراکی می­گردد.
                                     
متن کامل [PDF 663 kb]   (36 دریافت)    

دریافت: ۱۳۹۷/۸/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول