چکیده: (8000 مشاهده)
چکیده
گردو ( (Juglans regia L. یکی از مهمترین محصولات باغبانی در ایران می باشد. میوه های گردو یک منبع غنی از ترکیبات ضروری برای سلامتی انسان می باشند. در این بررسی تعداد 12 ژنوتیپ گردو در 4 منطقه از استان مرکزی به خاطر باردهی منظم و عملکرد بالا انتخاب شدند و در طی سال 1386 چندین خصوصیت پومولوژیکی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. درژنوتیپ های مورد ارزیابی، وزن میوه و مغز به ترتیب بین25/15- 46/7 گرم و 1/8 -77/3 گرم و درصد مغز بین 51/60-97/45درصد متغیر بود. میزان روغن و پروتئین نیزبه ترتیب بین 0/73- 0/51 و55/14-15/10 درصد متغیر بود. نتایج نشان داد بیشترین میانگین وزن میوه و مغز( به ترتیب 25/15 و 1/8 گرم) متعلق به ژنوتیپ MS15 ، بیشترین درصد مغز و روغن(به ترتیب 51/60 و 06/73درصد) متعلق به ژنوتیپ MS43 و بیشترین درصد پروتئین (55/14 درصد) متعلق به ژنوتیپ MS12بود. میوه ژنوتیپ های برتر انتخابی می تواند در صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرند.
دریافت: 1388/8/12 | پذیرش: 1389/3/17 | انتشار: 1391/4/7