Rashedi H, Izadi A. Evaluation of Rhamnolipid production by various strains of bacillus for consumption in the food industry and the influence of different parameters on the production. FSCT 2015; 13 (55) :161-166
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1816-fa.html
راشدی حمید، ایزدی علی. بررسی شرایط تولید رامنولیپید به منظور مصرف در صنعت غذا با استفاده از سویههای مختلف باسیلوس و تاثیر عوامل مختلف بر تولید آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (55) :161-166
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1816-fa.html
1- دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران.
2- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران.
چکیده: (4671 مشاهده)
بیوسورفکتانتها ترکیبات دوگانه دوستی هستند که توسط باکتریو قارچتولید میشوند و قادرند کشش سطحی را کاهش دهند. این ترکیبات به دلیل سمیت کمتر و تجزیهپذیری بهتر نسبت به سورفکتانتهای شیمیایی ارجحیت دارند و کاربرد بسیاری در صنایع نفتی، غذایی و داروسازی دارند. هدف از این تحقیق، بررسی شرایط تولید بیوسورفکتانتهای حاصل از سویههای باسیلوس شناسایی شده در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تهران بود که به ترتیب HR1،HR2 و HR3 نامگذاری شدهاند.پس از انجام عمل تلقیح، محیط کشت در شیکرانکوباتور با دما، زمان و دورهای مختلف قرار داده شد و سپس بیوسورفکتانتهای حاصل توسط حلال استخراج و اندازهگیری شد. با توجه به نتایج بدست آمده دما، زمان گرمخانهگذاری و دور همزن از عوامل موثر بر تولید بیوسورفکتانت هستند. بیشترین مقدار بیوسورفکتانت توسط سویه HR1 در دمای C°33 و دور همزن rpm150 پس از 5 روز گرمخانهگذاری بدست آمد. برای تولید بیوسورفکتانت جهت استفاده در صنایع گوناگون به ویژه صنعت غذا، سویه باسیلوس HR1 مناسب است.
دریافت: 1395/1/31 | پذیرش: 1395/6/31 | انتشار: 1395/10/1