Mohebzadeh S, Asghari R, Fathi Achachlouei B. Optimization of calf rennin gene and construction of gene construct for the recombinant chymosin production in Pichia pastoris. FSCT 2018; 15 (81) :399-412
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-15639-fa.html
محب زاده سهیلا، زارع ناصر، اصغری ذکریا رسول، فتحی آچاچلویی بهرام. بهینه سازی توالی ژن رنین گاوی و تهیه سازه ژنی مناسب برای تولید کیموزین در مخمر Pichia pastoris. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (81) :399-412
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-15639-fa.html
1- گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
2- عضو هیات علمی- دانشگاه محقق اردبیلی
3- عضو هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی
4- گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده: (5890 مشاهده)
کیموزین حیوانی بـه عنـوان موثرترین آنزیم برای تولید پنیر مطرح است که این امر به دلیل کیفیت بسیار مناسب بافت و عطر و طعم پنیر تولید شده میباشد. با توجه به تقاضای روز افزون نسبت به این آنزیم نیاز است در کنار سایر منابع گیاهی و میکروبی از منابع نوترکیب نیز برای تولید این آنزیم استفاده گردد. در این پژوهش به منظور تولید نوترکیب کیموزین، و نیز بهبود بیان ژن کیموزین گاوی در مخمر، ابتدا توالی ژن کیموزین بر اساس کاربرد کدونی (Codon usage) مخمر پیچیا پاستوریس بهینهسازی و سنتز گردید. پس از بهینهسازی توالی نوکلئوتیدی، شاخص انطباق کدونی (CAI) از 59/0 به 72/0 افزایش پیدا کرد در حالیکه، توالی ژنی 83% با توالی بهینه شده مطابقت داشت. تعداد کدونهای نادر با فراوانی کمتر از 10% قبل از بهینهسازی 41 عدد بود که پس از بهینهسازی هیچ کدونی با فراوانی کمتر از 10% یافت نشد. به منظور انتقال ژن کیموزین A به وکتور بیانی pPIC9 مخمری، ژن سنتز شده کیموزین با استفاده از آغازگرهای اختصاصی تکثیر و در وکتور PTG-19 همسانهسازی گردید. کلونیهای نوترکیب از طریق روش غربالگری کلونیهای سفید-آبی گزینش شدند. ژن کیموزین با استفاده از آنزیمهای Not I و EcoR I از وکتور PTG19-chymA برش داده شده و در وکتور pPIC9 برش یافته با همان آنزیمها همسانه گردید. کلونیهای نوترکیب pPIC9-chymA با استفاده از تکنیک کلونی PCR شناسایی و انتخاب شدند. ماهیت نوترکیبی و درج صحیح ژن کیموزین در وکتور بیانی مخمری pPIC9 از طریق استخراج پلاسمید و برش با آنزیم برشی BamH I مورد تایید قرار گرفت.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1396/10/11 | پذیرش: 1397/6/5 | انتشار: 1397/8/24