دوره 13، شماره 56 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 56 صفحات 112-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khosh Taghaza M H, Motevali A, Mina i S, Abas Zadeh A. Mathematical Modeling of Drying Pomegranate Arils in Infrared Dryer. FSCT 2015; 13 (56) :101-112
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12090-fa.html
خوش تقاضا محمد هادی، متولی علی، مینایی سعید، عباس زاده احمد. مدل سازی ریاضی فرآیند خشکاندن دانه‌های انار در خشک‌کن فروسرخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (56) :101-112

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12090-fa.html


1- گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3- گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (4454 مشاهده)
چکیده در این پژوهش، دانه های انار بوسیله خشک کن فرو سرخ خشک گردید. به منظور تخمین و انتخاب یک مدل ریاضی مناسب، ضریب  موثر انتشار رطوبت و مقادیر انرژی فعال سازی، آزمایش­های خشک کردن دانه انار در چهار سطح سرعت هوا (3/0، 5/0، 7/0 و 1 متر بر ثانیه) و شدت تابش (22، 31 و 49 وات بر سانتی­مترمربع) انجام گرفت. داده­های تجربی با انواع مدل­های نیمه نظری و تجربی ارزیابی شد و نهایتاً از میان مدلهای مورد نظر، مدل میدیلی با توجه به معیار­های  2R ،2χ و RMSE  به عنوان بهترین مدل انتخاب شد. ضریب  موثر انتشار رطوبت دانه­های انار بین 9-10×4/0 تا 9-10×21/3 متر مربع بر ثانیه بدست آمد. انرژی فعال سازی با استفاده از یک رابطه نمایی بر مبنای رابطه آرینوس محاسبه شد. مقادیر انرژی         فعال­سازی در روش اول بین (43/0 تا 17/1) وات بر گرم سانتی­متر مربع  و در روش دوم بین (72/0 تا 1/1) وات برگرم سانتی­مترمربع  بدست آمد.
متن کامل [PDF 299 kb]   (2562 دریافت)    

دریافت: 1394/2/28 | پذیرش: 1394/7/28 | انتشار: 1395/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.