1- گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3- گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده: (4454 مشاهده)
چکیده در این پژوهش، دانه های انار بوسیله خشک کن فرو سرخ خشک گردید. به منظور تخمین و انتخاب یک مدل ریاضی مناسب، ضریب موثر انتشار رطوبت و مقادیر انرژی فعال سازی، آزمایشهای خشک کردن دانه انار در چهار سطح سرعت هوا (3/0، 5/0، 7/0 و 1 متر بر ثانیه) و شدت تابش (22، 31 و 49 وات بر سانتیمترمربع) انجام گرفت. دادههای تجربی با انواع مدلهای نیمه نظری و تجربی ارزیابی شد و نهایتاً از میان مدلهای مورد نظر، مدل میدیلی با توجه به معیارهای 2R ،2χ و RMSE به عنوان بهترین مدل انتخاب شد. ضریب موثر انتشار رطوبت دانههای انار بین 9-10×4/0 تا 9-10×21/3 متر مربع بر ثانیه بدست آمد. انرژی فعال سازی با استفاده از یک رابطه نمایی بر مبنای رابطه آرینوس محاسبه شد. مقادیر انرژی فعالسازی در روش اول بین (43/0 تا 17/1) وات بر گرم سانتیمتر مربع و در روش دوم بین (72/0 تا 1/1) وات برگرم سانتیمترمربع بدست آمد.
دریافت: 1394/2/28 | پذیرش: 1394/7/28 | انتشار: 1395/7/1