Davati N, Tabataba i Yazdi F, Ziba i S, Shahidi F, Edalatian M R. Isolation and Identification of Lactobacillus Bacteria from Raw Milk of Iranian One Humped Camel (Camelus dromedarius) and Evaluation of Their Technological Properties. FSCT 2015; 13 (56) :113-123
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12051-fa.html
دعوتی نفیسه، طباطبائی یزدی فریده، زیبائی سعید، شهیدی فخری، عدالتیان محمدرضا. جداسازی و شناسایی لاکتوباسیلهای شیر خام شتر تک کوهانه ایرانی (Camelus dromedarius) و بررسی خواص تکنولوژیکی آنها. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (56) :113-123
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12051-fa.html
1- دانشجوی دکترای میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- استادیار، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی واحد شمال شرق
4- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
5- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده: (5185 مشاهده)
چکیده مطالعات نشان دادهاند که شیر شتر و محصولات تخمیری آن خواص درمانی و ارزش تغذیهای بالایی دارند. باکتریهای اسید لاکتیک نقش مهمی در محصولات تخمیری لبنی بازی میکنند. هدف از این مطالعه تعیین اجتماع لاکتوباسیلهای شیر شتر است. 9 لاکتوباسیل از شیر شتر تک کوهانه استان گلستان جداسازی گردید. لگاریتم تعداد واحد تشکیل دهنده کلنی لاکتوباسیلها روی محیط MRS تحت شرایط بیهوازی در دماهای 20، 37 و 45 درجه سانتیگراد به ترتیب 14/0±792/8،07/0±301/8 و 03/0±301/7 بود. بر اساس خواص بیوشیمیایی و فنوتیپی باکتریهای لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم،لاکتوباسیلوس فرینتوشنسیز، لاکتوباسیلوس برویس، لاکتوباسیلوس پانتریس، لاکتوباسیلوس جونسونی و لاکتوباسیلوس مالی در این شیر شناسایی شدند. حضور اسیدلاکتیک باکتریها توسط تشکیل باند محصول PCR درbp 1500 تایید شد (تکثیر ژن 16S rRNA با پرایمرهای یونیورسال B27F و U1492R). بررسی خواص تکنولوژیکی جدایهها نشان دادکه لاکتوباسیلهای جدا شده دارای فعالیت لیپولیتیکی و پروتئولیتیکی بوده و قابلیت بالایی در تولید اسید (به غیر از لاکتوباسیلوس مالی و لاکتوباسیلوس جونسونی)دارند. همچنین این جدایهها به غیر لاکتوباسیلوس جونسونی قابلیتاتولیزاسیون در سطح نسبتا خوب دارند. بر اساس بررسی خواص تکنولوژیکی جدایههای لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم، لاکتوباسیلوس برویس و لاکتوباسیلوس پانتریس کاندیداهای مناسبی برای فراوری شیر شتر و سایر محصولات لبنی دیگر پیشنهاد میشوند.
دریافت: 1394/2/28 | پذیرش: 1394/9/28 | انتشار: 1395/7/1