دوره 13، شماره 56 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 56 صفحات 123-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Davati N, Tabataba i Yazdi F, Ziba i S, Shahidi F, Edalatian M R. Isolation and Identification of Lactobacillus Bacteria from Raw Milk of Iranian One Humped Camel (Camelus dromedarius) and Evaluation of Their Technological Properties. FSCT 2015; 13 (56) :113-123
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12051-fa.html
دعوتی نفیسه، طباطبائی یزدی فریده، زیبائی سعید، شهیدی فخری، عدالتیان محمدرضا. جداسازی و شناسایی لاکتوباسیل‌های شیر خام شتر تک کوهانه ایرانی (Camelus dromedarius) و بررسی خواص تکنولوژیکی آن‌ها. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (56) :113-123

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12051-fa.html


1- دانشجوی دکترای میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- استادیار، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی واحد شمال شرق
4- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
5- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (5246 مشاهده)
چکیده مطالعات نشان داده­اند که شیر شتر و محصولات تخمیری آن خواص درمانی و ارزش تغذیه­ای بالایی دارند. باکتری­های اسید لاکتیک نقش مهمی در محصولات تخمیری لبنی بازی می­کنند. هدف از این مطالعه تعیین اجتماع لاکتوباسیل­های شیر شتر است. 9 لاکتوباسیل از شیر شتر تک کوهانه استان گلستان جداسازی گردید. لگاریتم تعداد واحد تشکیل دهنده کلنی لاکتوباسیل­ها روی محیط MRS تحت شرایط بی­هوازی در دماهای 20، 37 و 45 درجه سانتی­گراد به ترتیب 14/0±792/8،07/0±301/8 و 03/0±301/7 بود. بر اساس خواص بیوشیمیایی و فنوتیپی باکتری­های لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم،لاکتوباسیلوس فرینتوشنسیز، لاکتوباسیلوس برویس، لاکتوباسیلوس پانتریس، لاکتوباسیلوس جونسونی و لاکتوباسیلوس مالی در این شیر شناسایی شدند. حضور اسیدلاکتیک باکتری­ها توسط تشکیل باند محصول PCR درbp 1500 تایید شد (تکثیر ژن 16S rRNA با پرایمرهای یونیورسال B27F و U1492R). بررسی خواص تکنولوژیکی جدایه­ها نشان دادکه لاکتوباسیل­های جدا شده دارای فعالیت لیپولیتیکی و پروتئولیتیکی بوده و قابلیت بالایی در تولید اسید (به غیر از لاکتوباسیلوس مالی و لاکتوباسیلوس جونسونی)دارند. همچنین این جدایه­ها به غیر لاکتوباسیلوس جونسونی قابلیتاتولیزاسیون در سطح نسبتا خوب دارند. بر اساس بررسی خواص تکنولوژیکی جدایه­های لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم، لاکتوباسیلوس برویس و لاکتوباسیلوس پانتریس کاندیداهای مناسبی برای فراوری شیر شتر و سایر محصولات لبنی دیگر پیشنهاد می­شوند.
متن کامل [PDF 647 kb]   (2822 دریافت)    

دریافت: 1394/2/28 | پذیرش: 1394/9/28 | انتشار: 1395/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.