سیادتی سیده ندا، صحبت زاده فرشاد، بهروان فهیمه، شفافی زنوزیان مسعود، طباطبائی یزدی فریده. استفاده از پلاسمای غیر حرارتی فشار اتمسفری به عنوان روش جایگزین در غیر فعال سازی میکروارگانیسمهای موجود در آب زرشک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (77) :228-219
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10893-fa.html
1- دانش آموخته فیزیک دانشگاه مازندران
2- استاد گروه فیزیک اتمی و مولکولی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
3- دانش آموخته علوم و صنایع غذایی/ دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
4- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ازادسبزوار
5- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده: (5920 مشاهده)
در این کار، به منظور جایگزینی روشی غیرحرارتی و کم هزینهتر نسبت به روش پاستوریزاسیون سنتی در صنعت غذا از پلاسمای سرد اتمسفری استفاده شد. پلاسمای نسبتا یکنواخت با استفاده از تخلیه سد دیالکتریک در هوا ایجاد شد و آب زرشک به عنوان نمونه در طی سه زمان 8، 10 و 12 دقیقهای تحت تابش آن قرار گرفت. تاثیر پلاسمای سرد اتمسفری بر میزان رنگ، pH، کل میکروارگانیسمها، کپک و مخمر، باکتریهای اسید لاکتیک، باکتریهای مقاوم به اسید و آسپرژیلوس نایجر اندازهگیری شد و نتایج آن با دادههای حاصل از تیمار پاستوریزاسیون گرمایی به مدت 12 دقیقه مقایسه گردید. نتایج نشان میدهد اختلاف معنی داری بین روش تابش 8، 10 و 12 دقیقهای پلاسما با روش پاستوریزاسیون وجود ندارد، اما بین این روشها با گروه شاهد اختلاف معنی داری دیده میشود. این نتایج حاکی از آن است که با بهینه کردن دستگاه، پلاسمای سرد اتمسفری میتواند جایگزین مناسبی برای روش پاستوریزاسیون حرارتی باشد.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1395/11/20 | پذیرش: 1396/4/17 | انتشار: 1397/4/1