1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
2- دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
چکیده: (8735 مشاهده)
چکیده
در این تحقیق یک دستگاه جدید آزمایشگاهی خشککن خلأ- خورشیدی برای بررسی رفتار خشککردن حبههای انار در فشارهای مختلف خلأ و با منبع حرارتی خورشیدی طراحی و ساخته شد. آزمایشهای خشک کردن حبههای انار در چهار سطح فشارهای مطلق 10، 20، 40 و 60 کیلوپاسکال انجام شدند. تأثیر فشارهای مختلف خشکشدن بر رفتار کاهش رطوبت، ضریب نفوذ رطوبت موثر، رنگ و چروکیدگی حبههای انار در طی فرآیند خشکشدن در خشککن خلأ- خورشیدی مورد بررسی قرار گرفت. با تحلیل رگرسیونی برای مدلهای مورد بررسی مشخص شد که مدل میدیلی بهترین برازش را با دادههای تجربی به دست آمده نشان میدهد. نتایج نشان داد با کاهش فشار مطلق، زمان خشک شدن حبههای انار کاهش مییابد. کمترین زمان خشک شدن مربوط به فشار مطلق 10 کیلوپاسکال بود. ضریب نفوذ رطوبت موثر حبههای انار در خشککن خلأ- خورشیدی بین10-10× 09/3 تا 10-10× 13/4 مترمربع بر ثانیه به دست آمد. تغییرات کلی رنگ حبههای انار بین 2/17 تا 1/22و درصد چروکیدگی بین 58/67 % تا 45/74 % به دست آمد.
دریافت: 1392/2/1 | پذیرش: 1392/11/1 | انتشار: 1394/9/1